Utajärvi tuli elektronisen urheilun ammattilaiselle Anssi Huoviselle tutuksi perhekotiaikana. Nyt hän rakennuttaa perheelleen kotia paikkakunnalle. Utajärvi tuli elektronisen urheilun ammattilaiselle Anssi Huoviselle tutuksi perhekotiaikana. Nyt hän rakennuttaa perheelleen kotia paikkakunnalle.

Andy Pyro rentoutuu Utajärven rauhassa

Jari Riekki

Urheilun käsite muuttuu aikakausien kuluessa. Kun Keke Rosberg voitti ensimmäisenä suomalaisena vuonna 1982 Formula 1-sarjan maailmanmestaruuden, kritisoitiin hänen valintaansa vuoden urheilijaksi.

Moni kritisoi silloin, ettei moottoriurheilu ole ”oikeaa” urheilua.

Samaa keskustelua käydään parhaillaan niin sanotun elektronisen urheilun eli e-sportsin suhteen: voidaanko tietokoneella tai pelikonsolilla pelaaminen luokitella urheiluksi?

Perinteisen fyysistä ponnistelua korostavan tiukan määritelmän mukaan näppäinten hakkaaminen ei missään nimessä ole urheilua.

Urheilun laveammin määrittelevien mielestä on selvää, että huippuunsa hiottua taitoa osoittava tunteja kestävä tietokonepelaaminen on nimenomaan urheilua.

Pelaaminen on siinä mielessä nykyaikaista urheilua, että siinä liikkuu suuria rahoja. Niin suuria, että osa suomalaisista pelaamisen harrastajista on ryhtynyt ammattilaiseksi.

Suomalaisia e-urheilijoita edustaa Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, jolla on jopa oma antidoping-ohjelmansa.

Yksi suomalaisista elektronisen urheilun ammattilaisista on Utajärvellä Putaalansaaressa asuva Anssi Huovinen, 28, eli Andy Pyro, niin kuin hänet lajin harrastajien piireissä tunnetaan.

Huovinen osallistuu turnauksiin, joissa pelataan jotain suosittua tietokonepeliä, kuten Fortniteä tai CounterStrikeä. Niissä pelaajat kisaavat joukkueina toisiaan vastaan.

Tällä hetkellä Huovinen pelaa eniten peliä nimeltä Pubg Playerunknown’s Battlegrounds joukkueessa Method.

Lue lisää Tervareitistä 13.6.2019.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset