Naisten finaalissa Aliisa Vuorinen ja Vilhelmiina Prihti kukistivat sisarukset Tuuli ja Katja Metsäkoivun. Naisten finaalissa Aliisa Vuorinen ja Vilhelmiina Prihti kukistivat sisarukset Tuuli ja Katja Metsäkoivun.

Beach Volley kokosi Sahanrantaan 85 peliparia

Sauli Kallio

Järjestyksessä 30. Vaala Beach Volley kisattiin viikonloppuna Sahanrannan kentillä. Nyt toista kertaa Vaalaan pysähtynyt beach volleyn SM-kiertue huipentui sunnuntain miesten ja naisten finaaliotteluihin.

Miesten sarjan turnausvoiton veivät Pyry Topio ja Janne Marttila ja naisten sarjassa voittajiksi kruunattiin Aliisa Vuorinen ja Vilhelmiina Prihti.

Nurmijärveläiselle Pyry Topiolle tämä oli jo toinen SM-turnausvoitto Vaalassa.

– Etsin pitkään paria tähän turnaukseen ja lopulta Janne lähti mukaan. Viikonlopun aikana pelatut seitsemän ottelua olivat ensimmäiset yhteiset pelimme, Topio tuumi.

Vaikkei miehillä ollut aiempaa yhteistä pelikokemusta, parani heidän yhteistyönsä peli peliltä. Finaalissa miehet saivatkin hurmoksen päälle ja voittivat pelin suoraan kahdessa erässä.

Molemmilla on takanaan pitkä ura lentopallon ja beach volleyn parissa. Topio on pelannut lentopalloa viimeiset 12 vuotta ja seitsemän vuotta beach volleyta.

– Viime vuodet olen pelannut lähinnä vain beach volleyta.

Oulunsalosta kotoisin olevalla ja nykyisin Rovaniemellä asuvalla Marttilalla on takanaan jo 14 vuotta lentopalloa.

– Lentopallo on edelleen ykköslajini ja syksyllä aloitan viidennen kauteni mestaruussarjassa. Beach volley on minulle lähinnä kesäinen harrastus, mies sanoo.

Lue koko juttu Tervareitistä 10.7.2018.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset