Bussikaljapäivän järjestäneet Vaalan aseman yrittäjä Sanna Telinkangas (vas.) ja Pänikän ja Piirongin yrittäjät Terhi ja Petri Kolehmainen lupaavat Bussikaljapäivän järjestäneet Vaalan aseman yrittäjä Sanna Telinkangas (vas.) ja Pänikän ja Piirongin yrittäjät Terhi ja Petri Kolehmainen lupaavat, että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna.

Bussikaljapäivät täyttivät torin

Sauli Kallio

Viikonvaihteessa toista kertaa järjestettyjä Bussikaljapäiviä vietettiin helteisissä olosuhteissa. Tapahtuma kokosi Vaalan torille kymmeniä torikauppiaita ja satamäärin yleisöä.

– Sää suosi ja väkeä kävi torialueella kahden päivän aikana varovaisenkin arvion mukaan 1000-1200 henkeä. Lauantai-iltapäivän pieni sadekuurokaan eivät karkottanut yleisöä, Petri Kolehmainen tapahtuman järjestäneestä Osto- ja myyntiliike Pänikästä ja Piirongista kertoo.

Perjantaina torille pystytti myyntipöytänsä 30 ja lauantaina 25 torimyyjää.

– Myyjiä tuli eri puolilta Suomea ja kauimmaiset Turusta ja Perä-Seinäjoelta asti.

– Palaute myyjiltä on ollut hyvää ja he tulevat myös ensi vuonna, jos tapahtuma vain järjestetään.

Piristystä Vaalaan

Tapahtuma sai alkunsa puolitoista vuotta sitten, kun Pänikän ja Piirongin yrittäjät Terhi ja Petri Kolehmainen miettivät yhdessä Vaalan Aseman yrittäjän Sanna Telinkankaan kanssa keinoja piristää Vaalan elämää.

– Istuimme porukalla kahvipöydässä ja mietimme, että tarttis tehdä jokin tapahtuma kuten markkinat tai jotain, jossa olisi myyjiä, esiintyjiä ja muuta ohjelmaa kuten vaikkapa vanhojen linja-autojen kokoontuminen.

– Siitä joku meistä heitti ilmaan tapahtuman nimen Bussikaljapäivät ja nyt järjestämme tapahtuman yhteisvoimin jo toisen kerran.

Kolehmaisen mukaan tapahtuman nimellä ei suoranaisesti ole yhteyttä itse ohjelmaan, sillä vanhoja ajoneuvoja linja-autoista puhumattakaan ei paikalla ole juurikaan näkynyt.

Persoonallinen nimi saa ainakin yleisön mielenkiinnon heräämään.

– Tänä vuonna kaikki ohjelma oli koottu tori-alueelle sekä Pänikän ja Piirongin pihaan. Ohjelmassa oli rompetorin lisäksi karaokekilpailuja sekä useiden artistien esiintymisiä.

Kahden päivän mittaisen tapahtuman järjestäminen oman päivätyön ohessa on suuri ponnistus pitkää päivää tekeville yrittäjille. Valmistelut alkoivat jo viime syksynä ja jatkuivat pitkin talvea.

– Vaikka järjestäminen maksoi meille paljon työtä ja useita tuhansia euroja, tuo vilkas viikonloppu myös myyntiä. Tupa on ollut kaksi päivää täynnä ja myyntiä tuli varmaan normaalin kesäviikon verran.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset