Margit Salo ja Jaana Kumpulainen-Lallukka innostuivat heti lataamaan e-kirjaston puhelimeensa. Margit Salo ja Jaana Kumpulainen-Lallukka innostuivat heti lataamaan e-kirjaston puhelimeensa.

E-kirjasto nostaa kirjastoasiakkuuden uudelle tasolle

Marianne Ollikainen

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kirjastot käynnistivät e-kirjastotoiminnan näyttävästi perjantaina, jolloin maakunnan kirjastoissa vietettiin perinteistä Lainan päivää.

Vaalan kirjastossa e-kirjaston mahdollisuuksia esittelevä kirjastovirkailija Tuulikki Leinonen kannusti asiakkaita kokeilemaan uusia mahdollisuuksia. Hän sai asiakkaat lataamaan myös omalle kännykälle lukuohjelman ja Ellibs-palvelun.

– Olisi tärkeää, että ihmiset rohkeasti ottaisivat palvelun heti käyttöön. Jos sitten tulee ongelmia, niin täällä kirjastossa autetaan eteenpäin.

Kun sähköistä kirjaa lainaa e-kirjastosta ensimmäistä kertaa, kannattaa sen pariin edetä kirjaston verkkosivujen kautta. Ohjelma auttaa eteenpäin. Suurin osa asiakkaista haluaa lukea e-kirjaa muillakin laiteilla kuin tietokoneella, joten erillisen linkin kautta voi ladata lukuohjelman myös puhelimeen tai tablettiin.

OUTI-verkkokirjaston kautta seurataan linkkiä Ellibs-palveluun, jonne kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Jos salanumeroa ei ole tiedossa, saa sen mistä hyvänsä Outi-kirjastosta.

Kirjalaina palautuu automaattisesti laina-ajan päättyessä. Lainaa ei voi uusia, vaan kirja tai äänite pitää lainata erikseen, jos sille ei ole jo varauksia. Onkin huomioitavaa, että e-kirjastossa ei ole rajattomasti kirjoja vaan noin 300 teosta kerrallaan. Koska lukuun oikeuttavia lisenssejäkään ei ole rajattomasti, niin e-kirjan voi normaalin kirjan tapaan varata.

Asiakkaalla voi olla viisi lainaa kerrallaan.

Paljon muutakin kuin kirjoja

Uudessa e-kirjastossa on tarjolla paljon muutakin kuin e-kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä. Sen kautta voi jopa opiskella kitaransoittoa, sillä palvelusta löytyy helppoja soittotunteja useille soittimille.

Tarjolla on myös Redfox -monikielinen sanakirja, jossa on jopa 40 eri kieltä.

Elokuvakokoelmassa on kerrallaan tarjolla noin 300 elokuvaa, joita voi lainata kolme kappaletta kuukaudessa. Katseluaika on 48 tuntia.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset