Heikkisen perheessä on tällä erää kolme harmonikkaa. Venla soittaa omaa viisirivistä Heikkisen perheessä on tällä erää kolme harmonikkaa. Venla soittaa omaa viisirivistä, lattialla on pieni lainasoitin ja sen vieressä isän täysimittainen harmonikka.

Harmonikka taittuu Venlan taitavissa käsissä

Marianne Ollikainen

Vaalalainen, 9-vuotias koululainen Venla Heikkinen on istunut nuoresta iästään huolimatta harmonikka sylissään harjoittelemassa jo monta vuotta.

– Kaikki taisi lähteä liikkeelle siitä, kun Venlan isä on nuorena soittanut harmonikkaa. Kun sitten vierailimme mummolassa, jossa harmonikka oli edelleen tallessa, ei 2-vuotias tyttö saanut silmiään siitä irti. Hän jaksoi istua ja kuunnella vaikka kuinka pitkään, kun isä verrytteli taitojaan, kertoo Venlan äiti Laura Heikkinen.

Mielenkiinto harmonikkaan kohtaan säilyi, vaikka ikää tuli hiukan lisää. Venla aloitti 5-vuotiaana pianotunnit Oulujärven kansalaisopistossa Katariina Tonterin johdolla. Hänellä sattui olemaan harmonikasta kiinnostuneelle tytölle tarjolla pieni, kaksirivinen harmonikka. Lainasoitin on vain 29 senttiä korkea, mutta kevyt ja sopiva pienenkin lapsen käsiin.

Nykyisin Venlalla on täysi viisirivinen harmonikka, joka on muuten kooltaan hänelle sopiva.

– On se vähän raskas ja aina täytyy tarkoin miettiä, miten sitä kuljetetaan soittotunneille, naurahtaa perheen harrastuskuljetuksista vastaava Laura Heikkinen.

Lue lisää perjantain 1.2.2019 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset