Heino Tapio on tehnyt pitkän päivätyön demarivaikuttajana utajärvisessä kunnalliselämässä. Palkitsemassa Tytti Tuppurainen. Heino Tapio on tehnyt pitkän päivätyön demarivaikuttajana utajärvisessä kunnalliselämässä. Palkitsemassa Tytti Tuppurainen.

Heino Tapiolle mitali pitkästä työstä puolueen hyväksi

Arto Nenonen

Utajärviselle Heino Tapiolle luovutettiin toissa lauantaina Rafael Paasio -mitali ja rintamerkki Rokualla järjestetyssä tilaisuudessa. Mitalin Tapiolle luovutti Utajärvellä vieraillut eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Kuvanveistäjä Heikki Häiväojan suunnittelema pronssiin lyöty mitali myönnetään tunnustukseksi SDP:n puolueosastojen sekä kunnallis- ja piirijärjestöjen ansioituneille aktiivijäsenille.

Heino Tapio on toiminut monissa erilaisissa kunnallisissa luottamustehtävissä 1970-luvun lopulta lähtien.

– Onhan niitä kertynyt näiden vuosien aikana, laidasta laitaan, mies itse määrittelee.

Tällä hetkellä hän on Utajärven Yrityspuisto Oy:n hallituksen jäsen, kunnanhallituksen varajäsen ja elinkeinovaliokunnan varapuheenjohtaja.

Heino Tapio liittyi Suomen sosialidemokraattiseen puolueeseen vuonna 1972, 23-vuotiaana opiskelijana.

– Olin silloin Otanmäen kaivoksen ammattikoulussa. Vanhat opettajat saivat puhuttua minut puolueeseen, ensin oppilasjäseneksi myöhemmin varsinaiseksi jäseneksi.

Utajärven kunnan palvelukseen hän tuli vuonna 1978 palomies-kalustonhoitajaksi. Myöhemmin hänet ylennettiin ylipalomieheksi. Tästä tehtävästä hän jäi eläkkeelle vuonna 2002.

– Kuulun niihin onnekkaisiin, jotka pääsivät eläkkeelle vanhan eläkejärjestelmän mukaisesti.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset