Puhakanmäellä sijaitsevassa Coronarian Kyläkoti Helminkodissa syttyi tiistaina ennen aamukahdeksaa keittiön kylmälaite tuleen. Puhakanmäellä sijaitsevassa Coronarian Kyläkoti Helminkodissa syttyi tiistaina ennen aamukahdeksaa keittiön kylmälaite tuleen.

Helminkodin tulipalo syttyi kylmälaitteesta

Jari Riekki

Muhoksen Puhakanmäellä sijaitsevassa Coronaria Kotikylä Helminkodissa sattui tiistaiaamuna tulipalo, jossa oli niin sanotusti onni mukana onnettomuudessa.

Helminkodin keittiön kylmähuoneen kylmälaite syttyi palamaan hieman ennen aamukahdeksaa. Tulipalo laukaisi hälyttimet ja sprinklerit suihkuttamaan vettä.

Kylmälaite valitsi syttymiseen sopivan ajankohdan, sillä Helminkotiin oli juuri saapunut aamuvuorolaisia töihin. Kuusihenkinen henkilökunta sai ripeästi siirrettyä yksikön kahdeksantoista asukasta ulkosalle.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen apulaispalopäällikkö Jari Kangastie kertoo, että paikalla kävivät yksiköt Muhoksen ja Utajärven paloasemilta. Tuleen syttynyt kylmälaite tuotti runsaasti savua, niin että huonetila oli puolillaan savua.

Coronaria Hoiva Oy:n toimitusjohtaja Arto Lamberg kertoo, että tiloista ulos evakuoidut asukkaat kuljetettiin lähellä sijaitsevaan Muhoksen kunnan asumispalveluyksikköön ja Töllintiellä sijaitsevaan Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähteen.

Tällä hetkellä on selvää, että tulipalon vahinkojen korjaamisessa menee luultavasti joitakin viikkoja.

Lue lisää torstain 1.8. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset