Ratapihan ylittäminen vaarallista leikkiä ja laitontakin. Omakotiyhdistys aktivoitui muutama vuosi sitten raideliikenteen tärinähaitan vuoksi. Enää sekään ei vedä väkeä yhdistystoimintaan.

Hengenvaarallista seikkailua Muhoksella

Jari Riekki

Muhoslainen liikenneturvallisuuden ikuisuusaihe, lasten ja nuorten tapa oikaista junaradan ylitse, aiheuttaa edelleen huolta vanhemmissa ja kouluilla.

Viime viikolla oli VR:n junankuljettaja nähnyt jonkun nuoren henkilön kulkevan aseman kohdalla junaradan ylitse ja vielä ryömivän seisahtuneen tavarajunan vaunun alitse.

Veturimies oli yhteydessä Muhoksen Kirkonkylän kouluun ja kertoi huolestuttavasta havainnostaan.

Koulun rehtori Pasi Kukkola kertoo, että yhteydenoton mukaan laiton radanylittäjä oli ollut sen verran pienikokoinen ja suunnannut koulun suuntaan, että kyseessä saattoi hyvinkin olla alakoulun oppilaita.

Radalla seikkailemisesta lähetettiin viesti Wilma-ohjelman kautta oppilaiden vanhemmille, jotta jälkikasvulle muistutettaisiin radanylityksen vaaroista.

Lue lisää perjantain 29.9. Tervareitistä.

Rautatielaki 304/2011 85§:

”Joka tahallaan liikkuu tai oleskelee asiattomasti ratapiha-alueella, ratalinjalla, rautatiesillalla tai rautatietunnelissa, joka ei ole yleisön käytettävissä, on tuomittava, jollei teko ole vähäinen tai siitä muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, rautatielainsäädännön rikkomisesta sakkoon.”

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset