Hydnum Oy:n tiloissa on hiljaista. Jarmo Markkasen lisäksi tuotantopuolella työskentelee vain kolme henkilöä. Hydnum Oy:n tiloissa on hiljaista. Jarmo Markkasen lisäksi tuotantopuolella työskentelee vain kolme henkilöä.

Hydnumin halli hiljeni

Arto Nenonen

Lomautettujen työntekijöiden määrä on noussut nopeasti Suomessa yritysten toiminnan lamauttaneen koronapandemian takia.

Muhoksella toimivan Hydnum Oy:n teollisuushalli hiljeni maanantaina iltavuoron jälkeen. Yritys valmistaa polyuretaanista ajoneuvojen äänieristys- ja sisustusmattoja.

Käytyjen yt-neuvottelujen seurauksena viitisenkymmentä tuotantopuolen työntekijää lomautettiin tiistaista lähtien. Tuotantoon jäi neljä työntekijää.

Toimihenkilöiden lomautukset alkavat vajaan kahden viikon kuluttua. Tuolloin toimihenkilöt siirtyvät tekemään lyhennettyä työviikkoa.

– Kaksi suurinta asiakasta eli Scania ja Volkswagen ilmoittivat sulkevansa tehtaansa kahdeksi viikoksi. Tämä johti yt-neuvotteluihin, Teollisuusliittoon kuuluvien työntekijöiden pääluottamusmies Jarmo Markkanen kertoo.

Lomautukset ovat voimassa toistaiseksi. Markkanen epäilee sekä Scanian että Volkswagenin tehtaiden pysyvän suljettuna kauemmin kuin nyt ilmoitettu kaksi viikkoa.

– Koronavirus näyttää leviävän sitä tahtia, että jatkoa sulkemisille mitä ilmeisimmin tulee.

Neljä tuotantopuolelle töihin jäänyttä työntekijää tekee ainakin aluksi tilauksia, joita ei ole peruttu. Tällaisia ovat muutamien pienten asiakkaiden työt.

– Varaosapuolen toimijoille on menossa niin ikään pienehköjä tuote-eriä, Markkanen toteaa.

Koronavirus keskeytti Markkasen mukaan alkuvuodesta hyvin käyntiin lähteneen tuotannon.

– Harmin paikka, mutta tällaisellehan ei voi mitään. Toivottavasti tauti hellittää otettaan mahdollisimman pian, Markkanen tuumii.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset