Videoneuvottelu on toimiva menetelmä myös poliittisessa päätöksenteossa. Videoneuvottelu on toimiva menetelmä myös poliittisessa päätöksenteossa.

Hyvinvointilautakunta piti videoneuvottelukokouksen

Arto Nenonen

Koronaviruspandemia ja julkisten kokoontumisten rajaaminen kymmeneen henkilöön on saanut kuntia miettimään ja kokeilemaan poikkeuksellisia kokoontumistapoja toimielimille.

Muhoksella hyvinvointilautakunta päätti pitää keskiviikkona 18.3. kokouksensa videoneuvottelukokouksena. Asiasta sovittiin tiistaina päivällä ja yhteyksien testaaminen aloitettiin iltapäivän aikana.

Yhteydet kaikkiin lautakunnan jäseniin saatiin testattua hyvissä ajoin ennen kokouksen alkua.

– Voi sanoa, että kokous onnistui loistavasti. Aloittamaan päästiin ihan aikataulussa, Muhoksen kunnan hyvinvointijohtaja Juha Valta sanoo.

Samoilla linjoilla on myös hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Antti Heikkinen, jonka mielestä videoneuvottelua voisi hyödyntää muulloinkin kuin vain nykyisenkaltaisessa poikkeustilanteessa.

Videopuheluja kannattaa hyödyntää myös ihmistenvälisessä viestinnässä. Älypuhelimissa on tai niihin voi ladata tarpeelliset sovellukset.

Videoneuvottelukokouksessa käytettiin Googlen Hangouts meet -sovellusta. Yhteydenotot lautakunnan jäseniin tehtiin koulutoimiston tietokoneelta.

Kokouksen jälkeen lautakunta kävi keskustelun kokeilusta. Kokemukset olivat positiivisia. Muutamiin käytännön seikkoihin sovittiin jatkon varalta pelisäännöt ja ohjeet.

– Mikrofoni pidetään kiinni silloin, kun ei ole oma puheenvuoro. Samoin liikehdintää tai vaikkapa paperien äänekästä siirtelyä on syytä välttää, sillä mikrofonit ovat herkkiä.

Kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoukset eivät ole julkisia, joten jäseniä muistutettiin jo etukäteen asiasta.

– Lautakunnan puheenjohtaja lähetti jäsenistölle sähköpostin, jossa teroitettiin tätä seikkaa. Uskon, että jäsenet noudattivat ohjeita, Juha Valta toteaa.

Muhoksen tekninen lautakunta piti jo päivää aiemmin eli viime tiistaina kokouksen, johon osa jäsenistöstä osallistui netin välityksellä. Samoin toimittiin Vaalassa ja Utajärvellä kunnanhallituksen kokousten kanssa.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset