Kirjastovirkailija Marja-Liisa Inkala esittelee Muhoksella ensi viikolla käyttöönotettavia lainattavia kangaskasseja. Kirjastovirkailija Marja-Liisa Inkala esittelee Muhoksella ensi viikolla käyttöönotettavia lainattavia kangaskasseja.

Kangaskassit muovisten tilalle

Arto Nenonen

OUTI-kirjastot luopuvat muovikasseista kokonaan kuluvan vuoden alusta alkaen.

Muovikassit korvataan kestävämmällä vaihtoehdolla eli lainattavilla kangaskasseilla. Kangaskassin voi muiden lainattavien ohella ottaa mukaansa 28 vuorokauden laina-ajalla.

Kassilainan voi uusia muiden aineistojen tapaan. Kirjastoista voi myös ostaa itselleen kassin kahdella eurolla.

Kirjastoista löytyy myös kierrätyskoreja asiakkaiden kangaskasseille. Kierrätyskoriin voi tuoda omia kasseja tai ottaa tarvittaessa kassin mukaansa. Edellytyksenä on, että kierrätyskoriin tuotavat kassit ovat puhtaita ja ehjiä.

– Muhoksen kirjastossa lainattavat kangaskassit otetaan käyttöön ensi viikolla, kertoo Muhoksen kirjastotoimenjohtaja Pirkko Tiepuoli.

Kasseja ei voi kirjojen tapaan varata, mutta lainan voi uusia, jos 28 päivän pituinen laina-aika ei syystä tai toisesta riitä.

Jos kassin on lainannut, se kannattaa myös palauttaa ja ajoissa. Myöhästymismaksua nimittäin peritään 15 senttiä vuorokaudelta.

Lue lisää perjantain 11.1. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset