Repokankaan uimakausi avattiin virallisesti parisen viikkoa sitten. Silloin uimaveden lämpötila sai Markus Tihiseltä kommentin "kylmää oli". Kuva Arto Nenonen Repokankaan uimakausi avattiin virallisesti parisen viikkoa sitten. Silloin uimaveden lämpötila sai Markus Tihiseltä kommentin "kylmää oli". Kuva Arto Nenonen

Karho-ojalla polskutellaan jo +17 asteessa

Elina Jyrinki

Jokilaaksoomme ei povata vallan helteistä juhannusta, mutta se ei estä innokkaimpia uimareita pulahtamasta veteen. Päinvastoin, viileämmällä ilmallahan vesi tuntuu lämpöisemmältä kuin helteellä.

Muhoksen osalta juhannukselle saatiin tieto, että kunnan yleisten uimarantojen vedet ovat hyvässä kunnossa. Oulun seudun ympäristötoimi otti juhannuksen alla uimavesinäytteet kaikilta Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta. Kaikkien rantojen vedenlaatu täyttää tällä hetkellä uimavedelle asetetut laatuvaatimukset eikä rannoilla havaittu sinilevää.

Lämpimintä vesi on Muhoksella Karho-ojan uimarannalla, viikko sitten vesi mitattiin +17 asteiseksi. Repokankaalla saa polskutella jo +15 asteisessa vedessä ja Jokirinteellä Junniojalla +14 asteisessa vedessä. Kirkkosaaressa, Laitasaaressa ja Montassa vesi oli vajaa viikko sitten +13 asteista.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset