Kirkonkylän koululla on jo koulutyö alkanut moduulikoulussa. Joka käytävällä on oma värimaailmansa. Kirkonkylän koululla on jo koulutyö alkanut moduulikoulussa. Joka käytävällä on oma värimaailmansa.

Kevätlukukausi aloitettiin upouusissa tiloissa

Arto Nenonen

Muhoksen uuden Kirkonkylän koulun B-rakennuksessa käy tiistaiaamuna kuhina. Rakennus luovutettiin tilaajalle eli kunnalle aamuseitsemän jälkeen. Kahdeksalta aloitettiin koulutyö.

Siellä täällä käytävillä näkyy rakennusaikaisia työkaluja, maalipönttöjä ja kokoamattomia kalusteita. Rehtori Pasi Kukkolan työhuoneessa sen sijaan melkein kaikki on valmista. Vain yhdestä kaapista puuttuu lukko.

Vuodenvaihteen molemmin puolin koulutyömaalla on tehty pitkää päivää pyhää arkea. Alkuperäisen suunnitelman mukaan koulurakennus piti luovuttaa kunnalle viime vuoden viimeisenä päivänä. Kuten niin usein rakennushankkeissa, täälläkin lipsuttiin aikataulusta.

Opetustilat ovat koko lailla valmiit. Pieniä asennus- ja säätötöitä joudutaan toki tekemään, mutta koulutyö on joka tapauksessa päässyt alkamaan.

Opettaja Maria Kaukola-Cevirelin luokassa on menossa matematiikan tunti. Oppilaat tekevät tehtäviä työkirjasta ja opettaja järjestelee tavaroita muuttolaatikoista luokan kaappeihin.

– Tilat ovat hienot. Tätä muuttoa todellakin odotettiin, Kaukola-Cevirel sanoo.

Uuteen luokkaansa ja kouluunsa ovat tyytyväisiä myös oppilaat. Uutuuttaan hohtavien tilojen raikkaassa sisäilmassa opiskelu maistuu.

Luokan takaseinänä on paljeovi, joka voidaan tarvittaessa avata ja yhdistää kaksi luokkatilaa yhdeksi. Näin opettajat voivat toimia pareina. Ryhmien jakamisessa voidaan hyödyntää myös erityisopetustiloja.

Uusi koulu on niin sanottu kengätön koulu. Ulkokengät ja -vaatteet jätetään eteiseen, jossa on tavanomaista tehokkaampi ilmastointi. Näin varsinaiset koulutilat pysyvät puhtaampana ja sisäilma raikkaampana.

– Mallia on otettu päiväkodeista, joissa tällainen järjestely on ollut käytössä jo pitkään, Pasi Kukkola sanoo.

Uusi työympäristö tuntuu rehtorista ensimmäisten tuntien perusteella miellyttävältä. Koulun henkilökunta pääsi vaikuttamaan rakennuksen suunnitteluun, mistä Kukkola antaa kiitokset Elementit-E Oy:lle.

– Tietysti elementtirakenne asettaa tiettyjä rajoituksia, mutta sehän meillä oli tiedossa alusta lähtien. Kunnan päättäjille pitää myös nostaa hattua siitä, että hanke saatiin maaliin näin hurjalla aikataululla.

Lue lisää 9.1.2020 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset