Höyryputkissa kulkee viereisellä voimalaitoksella tuotettua prosessihöyryä Höyryputkissa kulkee viereisellä voimalaitoksella tuotettua prosessihöyryä, joka on peräisin Kinnusen Myllyn poltetuista kaurankuorista.

Kinnusen kauramylly jauhaa keliaakikoille puhdasta kauraa

Jari Riekki

Kinnusen Myllyllä ollaan parhaillaan viimeistelemässä yhtiön kaikkien aikojen suurinta yksittäistä investointia.

Kaksi vuotta kestäneen suunnittelun ja rakentamisen jälkeen on Kinnusen Myllyn tontille noussut 10 miljoonaa euroa kustantanut puhdaskauramylly.

Kauramylly seitsemänkerroksisena rakennuksena valmistui jo viime vuonna elo-syyskuun vaihteessa, mutta sen jälkeen on tehty vielä pitkään laiteasennuksia.

Myllyn koneet ja laitteet saapuivat Sveitsistä 30 rekkakuorman kyydissä. Uudella myllyllä ei jauho pölise, sillä kaura liikkuu suljetussa prosessissa ennen säkittämistä.

Kinnusen Mylly tuottaa nykyisessä jauhomyllyssä ja rehutehtaassa yhteensä noin 100 miljoonaa kiloa tuotteita. Uuden kauramyllyn tuoma lisä on 15 miljoonaa kiloa.

Puhdaskauramyllyksi rakennusta kutsutaan siksi, koska siinä käsitellään vain sellaista kauraa, jonka seassa ei ole yhtään ohran, rukiin tai vehnän jyviä. Se on tärkeää keliaakikoille, joiden ruoansulatuselimistö ei siedä kyseisiä viljakasveja, mutta kauraa kylläkin.

Lue lisää torstain 9.5.2019 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset