Pekka Huovinen satsaa musiikkiin niin paljon vapaa-aikaa kuin mahdollista. En vain voi olla soittamatta enkä tekemättä musaa Pekka Huovinen satsaa musiikkiin niin paljon vapaa-aikaa kuin mahdollista. En vain voi olla soittamatta enkä tekemättä musaa, Pekka naurahtaa.

Korva kouluttautuu oman studion äänimaailmaan

Elina Jyrinki

Pekka Huovisen harrastetilaa ei uskoisi entiseksi autotalliksi, muutoin kuin ulkoapäin katsottaessa. Seinien sisällä piilee tunnelmallinen studiotila – tämä on tällainen minun ikioma leikkikenttä, teinivuosista asti soittamista ja musiikin tekoa harrastanut Pekka naurahtaa.

– Viime kesänä aloitimme sukulaisten avustamana rakentamisen. Nyt alkaa olla valmista. Äänimaailmaa toki vielä muokkaan, kun korva kouluttautuu tilaan.

Vaikka Pekka painottaa, että kyse on kotistudiosta, on hän aika tyytyväinen puitteisiin.

– Ammattitason studio vaatisi täyden äänierityksen seiniin ja paljon enemmän tilaa sekä rahaa. Mutta pystyy tässä äänittämään pieniä kokoonpanoja; esimerkiksi trio mahtuu hyvin livenä nauhoitettavaksi.

Studio on saanut nimekseen Ör Ör Sound.

Pekan musiikkiharrastus sai kunnolla alkunsa vuosituhannen alussa Rovaniemellä, missä he opiskelukavereiden kanssa soittivat vanhassa teollisuuskiinteistössä olleessa musatilassa. Pekka istui rumpujen takana.

– Silloin aloittelin myös äänittämistä ja miksaamista, ja hommasin ensimmäiset äänitysvehkeeni.

Pekka on tullut monen tuntemaksi kotikulmilla Muhoksen elävän musiikin yhdistyksen MELU:n kautta. Hän puuhailee edelleen mukana porukassa – tapahtumaa on luvassa tänä syksynäkin paikallisessa pubissa.

– Olen ollut monissa bändeissä mukana vuosien saatossa, mutta nyt porukassa tekeminen on vähentynyt, kun on tullut perhettä ja päivätyö kuvioon mukaan.

Siksi hän oman studion halusikin: sinne voi hipsiä tuvan puolelta aina kun vain aikaa liikenee. Vaikka yöllä, jos ei uni tule.

– Omia projekteja on useita työn alla. Viimeisimpänä olen alkanut tekemään konemusiikkia ja on meillä Huhdan Ilkan kanssa yksi metallimusiikin projektikin työn alla, työnimellä Sohum (väärinpäin Muhos).

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset