Koulupoliisi Jarkko Kähkönen vaihtaa sanasen rehtori Toni Väyrysen kanssa Koulupoliisi Jarkko Kähkönen vaihtaa sanasen rehtori Toni Väyrysen kanssa

Koulupoliisitoiminta ehkäisee ennalta ja puhuttelee nuoria

Jari Riekki

Tervareitin toimitukseen tulleessa vinkissä ihmeteltiin, miksi poliisi oli jonkin aikaa sitten vieraillut Muhoksella kirkonkylän koulussa. Huhu tiesi kertoa, että poliisi olisi käynyt rauhoittelemassa oppilaiden välille syntynyttä nujakkaa.

Kirkonkylän koulun rehtori Pasi Kukkola kertoo, että kyseessä on ollut osa normaalia koulupoliisitoimintaa tehty vierailu, jossa Oulun poliisi kävi puhuttelemassa lapsia.

Kukkola kertoo, että yleensä koulun henkilökunta kykenee pitämään yllä järjestystä. Pitäisi olla erittäin raju tilanne, ettei siitä omin voimin selvittäisi.

Sellainen tilanne voisi olla oppilaan päätön riehuminen ja mielenmaltin täydellinen menettäminen. Jos esimerkiksi oppilaan kädessä heiluu teräase, niin että siitä on muille vaaraa.

Vakavissa tapauksissa tehdään aina rikosilmoitus poliisille, jos esimerkiksi oppilaan kädessä heiluu teräase, tai oppilas toimii muutoin niin, että siitä on muille vaaraa.

– Tähän mennessä koululla ei ole sattunut niin vakavaa vaaratilannetta, että poliisi olisi pitänyt hälyyttää välittömästi paikalle, tai että siitä olisi pitänyt tehdä rikosilmoitusta poliisille koulun toimesta, Kukkola korostaa.

Poliisi käy pitämässä koululla oppitunteja eri aiheista ja puhuttelemassa oppilaita, jos he esimerkiksi ovat syyllistyneet vapaa-ajalla kaupoissa näpistykseen. Näitä tapauksia on noin 2-3 kertaa vuodessa.

Lue koko juttu Tervareitistä 14.12.2018.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset