Liikuntabussissa on mahdollisuus mm. kehonkoostumusmittauksiin. Ilkka Kurttila (kesk.) opastaa kävijöitä mittauksissa ja tulkitsee tulokset. Keskiviikkona Eikka-bussin palveluihin tutustuivat Utajärven Hyvinvointitalon nuorten ryhmäläiset. Liikuntabussissa on mahdollisuus mm. kehonkoostumusmittauksiin. Ilkka Kurttila (kesk.) opastaa kävijöitä mittauksissa ja tulkitsee tulokset. Keskiviikkona Eikka-bussin palveluihin tutustuivat Utajärven Hyvinvointitalon nuorten ryhmäläiset.

Kyläkisälli kulkee Eikan pyörillä kertomassa liikunnan ilosanomaa

Ahmas-Niska ja Mäntyranta-Honkala mukana

Arto Nenonen

Läskikapina, pyöräilykampanja, harrastesulkapalloa tai jotain muuta kylän omaa liikunnallista toimintaa.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan vetämä Kyläkisälli-hanke liikuttaa kansalaisia Muhoksen, Utajärven, Oulun, Iin, Pudasjärven ja Kempeleen alueella. Ensisijaisina kohteina ovat harvaan asutut alueet.

Kyläkisälli-hanke kulkee kylältä toiselle Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan Eikka-liikuntabussissa. Kylillä järjestetään liikuntapäiviä, liikuntakursseja ja monenlaisia vierailuja.

Hankkeen suunnittelu aloitettiin kuluvan vuoden keväällä ja toiminta polkaistiin käyntiin kuluvan syksyn aikana.

Kyläkisälli-hanke on kolmivuotinen, ja tavoitteena on, että liikunnallinen toiminta jatkuisi kylillä myös hankkeen jälkeen.

– Toiminnalle on tarkoitus saada jatkoa rakentamalla erilaisia tukitoimia. Mitä ne voivat olla, ratkeaa hankkeen aikana, Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan aikuisliikuntapäällikkö Ilkka Kurttila kertoo.

Kyläkisälli-hankkeen ensimmäiseen kierrokseen pääsi neljä kylää eri puolilta Oulun Seudun Leaderin aluetta: Ahmas-Niska Utajärveltä, Mäntyranta-Honkala Muhokselta, Jokikylä Iin Kuivaniemeltä sekä Jakkukylä Oulusta ja ensi vuoden alusta Iistä..

Joka vuosi valitaan neljä uutta kylää vuoden kestävään liikuntaohjelmaan, jonka suunnittelussa kyläläiset saavat luonnollisesti olla itse mukana.

– Tämä toiminta on herättänyt huomiota ja kiinnostusta. Uusia, mukaan haluavia kyliä on jo ilmoittautunut, Ilkka Kurttila sanoo.

Lue lisää tiistain 10.10. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset