Jäteasema ei ole Utajärvelläkään aivan keskustassa vaan Mustikkakankaan teollisuusalueella. Jäteasema ei ole Utajärvelläkään aivan keskustassa vaan Mustikkakankaan teollisuusalueella.

Lakeuden Ekon jäteasemat avautuvat Muhoksella ja Utajärvellä

Marianne Ollikainen

Lakeuden Ekon kunnalliset jätteiden vastaanottopaikat esittelevät toimintaansa ensi viikolla Muhoksella ja Utajärvellä.

Lakeuden Eko aloitti vuoden vaihteessa uutena jätehuoltoviranomaisena Muhoksen, Utajärven, Tyrnävän ja Limingan kuntien alueella. Oulun seudun kuntien jätehuollosta vastanneesta Kiertokaari Oy:stä eronneet kunnat valitsivat yksityisen Kempeleen Jätekuljetus Ky:n operatiiviseksi palvelujen tuottajaksi.

Kuntien hyväksymä palvelusopimus Kempeleen Jätekuljetuksen kanssa on pitkä, sillä se on voimassa 31.12.2025 asti.

Käytännössä asukas tekee edelleen omaa kiinteistönsä koskevan jätehuoltosopimuksen nykyisten kuljetusyritysten kanssa, mutta maaliskuusta lähtien jäteautot kuljettavat roskat Liminkaan eikä enää Oulun Ruskoon. Maaliskuun alusta astuvat voimaan myös neljän kunnan uudet jätehuoltomääräykset.

Utajärvellä jätteiden kunnallinen vastaanottopaikka säilyy entisellään Mustikkakankaan teollisuusalueella, mutta Muhoksella jäteaseman sijaintiin voi vielä tulla muutoksia. Jäteasema aloittaa Ylikiimingintien varressa Suomen Tehopurku Oy:n tontilla, mutta se haluttaisiin lähemmäksi keskustaajamaa. Uutta paikkaa on suunniteltu Laitasaareen Nokiantielle, missä toimii jo romumetallin kierrätykseen erikoistunut Reteko Oy.

Lue lisää Tervareitistä 11.1.2019.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset