Tuulikolmio Oy:n ennakkotutkimusten mukaan Lamuntien varressa olisi otollinen paikka tuulivoimapuistolle. Tuulikolmio Oy:n ennakkotutkimusten mukaan Lamuntien varressa olisi otollinen paikka tuulivoimapuistolle.

Lamun metsäautotien varteen suunnitellaan tuulivoimapuistoa

Arto Nenonen

Tuulivoimayhtiö Tuulikolmio Oy suunnittelee Muhosperän alueelle tuulivoimapuiston rakentamista.

Näillä näkymin mahdollinen tuulivoimapuisto sijoittuisi Lamun metsäautotien varteen. Yhtiö on tehnyt ennakkotutkimuksia, joissa alueen tuuliresurssi on todettu riittäväksi puistoa varten.

– Alue tarkentuu luvitusprosessin aikana samoin kuin tuulivoimapuiston koko ja muotokin, kertoo operatiivinen johtaja Jussi Havia Tuulikolmio Oy:stä.

Tuulikolmio Oy esittelee alustavia suunnitelmia puistosta tiedotustilaisuudessa Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa Muhoksella 27. lokakuuta. Hankkeesta on jo tiedotettu suunnittelualueella olevia maanomistajia ja Muhoksen kuntaa.

Jos hanke lähtee etenemään toivotulla tavalla, yhtiö alkaa tehdä alueella tarkempia tuulimittauksia ja muita selvityksiä.

Puiston kokoa ei siis vielä ole päätetty, mutta markkinaehtoisesti toteutettavien tuulivoimapuistojen on oltava riittävän tehokkaita.

Tuulivoimapuiston rakentamisessa puhutaan taloudellisesti ison kokoluokan hankkeesta.

– Yhden megawatin rakentaminen maksaa osapuilleen miljoona euroa. Jos tavoitellaan 100 megawatin puistoa, nykytehoisia turbiineja tarvitaan 15, Jussi Havia toteaa.

Tuulikolmio Oy:llä on pohjoisessa Suomessa menossa useita tuulivoimahankkeita.

– Osaa hankkeista viemme itsenäisesti eteenpäin. Osan luvitetuista hankkeista toteuttaa toinen toimija. Paikkakunnalle rekisteröity yhtiö toimii puiston rakennuttajana ja toiminnan käynnistyttyä operaattorina.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset