Leppiniemen rantaa raivataan kuntalaistalkoilla

Vesurit heilumaan lauantaina

Jari Riekki

Muhoksen Leppiniemessä raivataan lauantaina 20.5. vesuri ja saha kädessä pusikkoa matalaksi talkoovoimin. Talkoot on tarkoitettu kaikille kuntalaisille.

Suomi100-juhlavuoteen liittyvänä Luonnon päivänä järjestää Muhoksen kunta talkoot, joilla raivataan Pyhäkosken voimalaitoksen pohjoispuoleisella rannalla näkyvyyttä Oulujoelle ja voimalaitokselle.

Muhoksen kunnan Suomi100 -juhlatoimikuntaan kuuluva valtuutettu Jarkko Happo kertoo, että tavoitteena on raivata aluskasvillisuutta niin sanotun kauneuspuron varrelta, jotta näkymä Lemmenpolun alkupäästä joelle avartuu.

Maisema auki juoksutusta varten

Hapon mukaan talkootyöt jatkavat mukavasti sitä työtä, jota kunta on viime vuosina on tehnyt Leppiniemen Lemmenpolun rakenteiden kunnostamiseksi.

Talkoot järjestetään myös silmällä pitäen 17.6. järjestettävää ohijuoksutusnäytöstä varten.

Juhlatoimikunnan suunnitelmissa oli alun perin järjestää kyseiset talkoot Kirkkosaaressa, jossa olisi raivattu luontopolun vartta.

Kirkkosaaressa oli kuitenkin vielä rannoilla runsaasti jäätä ja seurakunnan metsänraivaustöiden jäljet haittana, joten talkoot päätettiin siirtää Leppiniemeen.

Happo kehottaa kaikkia talkoista kiinnostuneita saapumaan kello 9-13 välillä Leppiniemeen.

Varustukseksi kannattaa ottaa raivaustyöhön sopivat vaatteet sekä vesureita, kirveitä ja moottorisahoja.

Eväitä ei tarvitse ottaa mukaan, sillä talkooeväät tarjoaa Tervareitti Muhoksen Pallo-Salamien C-tyttöjen järjestämänä.

Kyläyhdistys perustettiin

Talkootöihin osallistuu ainakin vastaperustetun Leppiniemen kyläyhdistyksen väkeä.

Toukokuun 3. päivänä seuratalolla perustetun Leppiniemen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jari Ervasti toivoo, että talkoisiin saadaan mahdollisimman paljon väkeä liikkeelle.

Jokimaiseman avaaminen hyödyttää paitsi Leppiniemen asukkaita, myös kaikkia kuntalaisia ja kauempaakin tulevia matkailijoita.

Ervasti kertoo ajatuksen kyläyhdistyksen perustamisesta lähteneen liikkeelle siitä, kun perheelliset asukkaat huomasivat Leppiniemen leikkipuiston olevan heikossa kunnossa.

Leikkipuisto aiotaan kunnostaa paitsi lasten leikkipaikaksi, myös kyläläisten kohtaamispaikaksi, jollaisia ei kylällä juuri ole.

Ervastin mielestä myös alueen liikenneyhteydet vaativat parantamista erityisesti bussiliikenteen ja pyöräilymahdollisuuksien parantamiseksi.

Leppiniemeen viihtyvyyttä

Kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Ervasti, varapuheenjohtajaksi Esko Kuljukka, sihteeriksi Saara Ervasti ja rahastonhoitajaksi Eeva-Leena Pikkuaho.

Hallituksen jäseniksi nimettiin Minna Nieminen, Veikko Rantala, Tapio Siekkinen, Sulo Karhula ja Jari Keinänen sekä varajäseniksi Jere Pikkuaho ja Pekka Oikarinen.

Yhdistyksen keskeinen tarkoitus on säilyttää, ennallistaa ja kehittää Leppiniemen kylää sen kulttuurihistorialliset arvot ja erityispiirteet huomioon ottaen.

Yhdistys haluaa toimia alueensa asukkaiden ympäristön viihtyvyyden, turvallisuuden ja elinolosuhteiden edistäjänä.

Yhdistys toimii keskustelun herättäjänä ja yhteyslinkkinä alueen muihin toimijoihin mahdollisimman avoimen, läpinäkyvän ja ajantasaisen tiedon aikaansaamiseksi sekä antaa lausuntoja, jotka kohdistuvat asuinalueeseen ja sen lähiympäristöön.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset