Malmijuna kolistelee vajaan sadan metrin päästä taloa Malmijuna kolistelee vajaan sadan metrin päästä taloa, kun Pirkko Similä odottaa tärinän päättymistä. Malmijunien halitat ovat merkittäviä asumismukavuudessa.

Malmijunat täristävät entistä enemmän

Marianne Ollikainen

– Tässä sitä junaa odotetaan mutta kyytiin ei tulla, nauraa Pirkko Similä malmijunan kolistellessa ohitse maanantai-iltana Muhoksella.

Pirkko Similä ja Matti Ukkola asuvat vajaan sadan metrin päässä rautatiestä hiukan Leppiniementien risteyksestä Utajärvelle päin. He voivat luetella lukuisia esimerkkejä siitä, miten malmijunien aiheuttama tärinähaitta tuntuu asuintalossa.

Sen lisäksi, että väliovet aukeat itsekseen ja astiat kilisevät kaapissa, on alkanut epäilyttää rakenteidenkin kestävyys.

– Taloon uusittiin 1300-litrainen vesivaraaja. Piti miettiä todella huolellisesti sen kestävyyttä ja asentamista näiden tärinähaittojen vuoksi, kertoo Pirkko Similä.

Moni radanvarren asukas Oulujokivarressa on huomannut, että tavarajunaliikenteen tärinä- ja meluhaitat ovat lisääntyneet viimeisen parin vuoden aikana.

Syitä voi olla useita, mutta yhdeksi sellaiseksi asukkaat epäilevät Oulu-Kontiomäen rataosuuden parin vuoden takaista peruskorjaustyötä, jossa ratapenkan kunnostamisen lisäksi vaihdettiin vanhat puiset ratapölkyt betonisiin.

Nykyisin betonipölkkyhin saa tärinävaimennuksen, mutta lähiasukkaiden mielestä tämänkertainen peruskorjaus on vain heikentänyt asumismukavuutta.

Lue lisää 5.9. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset