Marras-lyhytelokuvaa kuvattiin viime vuonna Muhoksella ja lähiseudulla. Yksi metsäkohtaus kuvattiin Montan liepeillä kuusimetsässä. Marras-lyhytelokuvaa kuvattiin viime vuonna Muhoksella ja lähiseudulla. Yksi metsäkohtaus kuvattiin Montan liepeillä kuusimetsässä.

Marras-elokuvalle menestystä jenkeissä

Elina Jyrinki

Kansainvälinen New York Cinematography Awards (NYCA) on palkinnut muhoslaisen Sami Mustosen Marras-lyhytelokuvan kahdeksassa eri kategoriassa. Oululaisen Mutant Koala Pictures -tuotantoyhtiön tuottama ja Mustosen ohjaama Marras sai palkinnot kategorioista paras lyhytelokuva, kuvaus, ohjaus, musiikki, äänityö, tuottaja, leikkaus ja nuori näyttelijä.

Marras jatkaa ensi vuonna ratkaistavaan Golden Eagle -elokuvakilpailuun.

– Kuvamateriaalista huomasi heti, että Sami on tehnyt kansainvälisen tason elokuvaa. Hienoa, että projekti lähti nyt käyntiin tällaisella huomionosoituksella, iloitsee tuottaja Jukka Vidgren Mutant Koala Picturesilta.

Sami Mustonen iloitsee kaikista elokuvan saamista palkinnoista, mutta erityisesti sydäntä lämmittää paras nuori näyttelijä -voitto. Lyhytelokuvan pääosaa esittävä muhoslainen Saara Runtti on todella voiton ansainnut.

– Saaran näyttelijäsuoritusta on ylistetty alusta alkaen ja on mahtavaa, että hänen taitonsa noteerataan tällä tavalla myös ison maailman mittakaavassa, Sami toteaa.

Marras-elokuva on lähetetty ehdolle pariin kymmeneen eri elokuvafestivaalitapahtumaan eri puolille maailmaa. NYCAn lisäksi jo ainakin kaksi on ilmoittanut ottavansa sen ohjelmistoonsa. Tapahtumat sijaitsevat Las Vegasissa ja Chicagossa.

– Elokuvafestareita on maailmalla paljon, valtaosa painottuu jenkkeihin, joten siellä kannattaa olla tyrkyllä. Festareilla voi voittaa palkintoja ja tietysti lisätä tietoisuutta suomalaisesta tuotannosta, Mustonen toteaa.

Marras-elokuva on tekstitetty Amerikan seikkailujaan varten. Oli tietoinen valinta, ettei leffaa dubata.

– Luulen, että elokuva on jenkeissä jännä kokemus ja viehättävä osin senkin vuoksi, että näyttelijät jupisevat vankkaa Oulun-murretta. Suomen kielessä on tiettyä eksotiikkaa.

Lue koko juttu Tervareitistä 29.8.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset