Yhteistyöyritys Luonnokas Oy järjestää Hartikan Kartanon rannassa palveluja muun muassa jurttasaunomisen muodossa. Yhteistyöyritys Luonnokas Oy järjestää Hartikan Kartanon rannassa palveluja muun muassa jurttasaunomisen muodossa.

Matkailuyrittämistä perhe-elämän ehdoilla

Jari Riekki

Suvi ja Jarno Keränen ostivat vuonna 2013 Nuorten Ystäviltä Hartikan leirikeskuksen, jota he ovat siitä lähtien remontoineet ja kehittäneet ennen kaikkea omaksi kodikseen, mutta myös sivutoimiseksi yritykseksi.

Keräset tarjoavat Hartikan kartanossa ryhmille majoitusta ja ohjelmapalveluja. Kohderyhmänä heillä ovat muun muassa työ- ja harrastusporukat sekä perhejuhlien järjestäjät. Hartikan kartanon piha-aitoissa mahtuu yöpymään 10–30 hengen kokoiset ryhmät.

– Me teemme tätä perhe-elämän ehdoilla, sillä Hartikka on ennen kaikkea meidän kotimme. Toimintaa kehitetään asiakkaiden tarpeiden pohjalta, Keräset kertovat.

Hartikan Kartanoa on peruskorjattu ja rakennettu pikku hiljaa viimeisen kuuden vuoden aikana. Alun perin kaikki oli enemmänkin harrastamista, mutta nyt voidaan jo puhua sivutoimisesta yrittämisestä.

Hartikan kehittäminen on vaatinut pariskunnalta rakentamisen, raivaamisen, ruoppaamisen ja markkinoinnin opettelua. Suvi kävi Rokua Geoparkin kautta järjestetyn yrittäjävalmennuksen, mutta muuten on yrittäjän osaa opeteltu yrittämisen, erehtymisen ja onnistumisen kautta, sekä kokeneempia konsultoimalla.

Rannalla on otettu monet makoisat löylyt yhteistyöyritys Luonnokas Oy:n yrittäjän Anu Rosenbergin jurttasaunassa. Aasian paimentolaisten jurtta-asuntoja mukailevassa saunassa saa isompikin ryhmä pehmeät makoisat löylyt.

Keräset ovat muutenkin luoneet yhteistyöverkostoa paikallisten yrittäjien kanssa. Suurempien asiakasryhmien kestitseminen hoidetaan yhteistyössä Artac Ky:n kanssa ja välinevuokraus toteutetaan yhteistyössä Montta Active Campingin kanssa. Yhteistyötä tehdään myös naapurissa toimivan personal trainer Sarita Valkosen kanssa.

Viimeisin iso rakennushanke Keräsillä on ollut naapurin entiseen navettaan rakennettu Tervasali-juhlatila.

Sen rakentaminen lähti liikkeelle, kun Suvi ja Jarno päättivät sanoa toisilleen tahdon viime kesänä. Kolmisen kuukautta kestäneen juhlapaikan raivaamisen ja rakentamisen yhteydessä päätettiin, että tilaa voisi omien häiden lisäksi tarjota myös asiakkaille.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset