Mikä Kemilä tonttuineen ottaa tänään Meiramissa vastaan synttärivieraita kakkukahvilla ja ilotulituksella. Mikä Kemilä tonttuineen ottaa tänään Meiramissa vastaan synttärivieraita kakkukahvilla ja ilotulituksella.

Meiramissa juhlitaan 95-vuotista yrittäjyyttä

Jari Riekki

Tänään perjantaina juhlistetaan Utajärvellä Kemilän kauppiasperheen 95-vuotista yrittäjätaivalta Utajärvellä. K-market Meiramissa järjestetään joulunavaus, jossa vierailee joulupukki ja kello 17.30 aikaan on perinteinen ilotulitus.

Kauppias Mika Kemilä toteaa, että yrittäjyyden vuosipäivää vietetään melko rauhallisesti, kun ei vielä täyttä sataa vuotta täytetä.

Nykyisillä yrittäjillä, M & M Kemilä Oy:llä eli Mika ja Maarit Kemilällä tulee tänä vuonna täyteen 12 vuotta toimintaa Meiramin kauppiaana.

Moni utajärvinen puhuu edelleen vanhasta muistista ”Utahallista”, mitä nimeä kauppa kantoi pitkään edeltäjäkauppiaan Mikko Kemilän kaudella vuoteen 2006.

Vanhimman polven utajärviset voivat muistella asioineensa Juho Kemilän 1923 perustamassa kaupassa, joka sijaitsi Utajärven pohjoisrannalla Puolangantien varressa sillan vieressä.

Uusi kauppiaspolvi asettui tiskin taakse vuonna 1946, kun Onni Kemilä ryhtyi kauppiaaksi. Hänen puolisonsa Lindan isä Antti Jurvelin oli myös kauppias, joten Onnin ja Lindan häissä yhdistyi kaksi kauppiassukua.

Lue lisää perjantain 30.11.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset