Meklari Mauno Siltala ei jarrutellut myyntiä Vaalan huutokaupassa lauantaina. Meklari Mauno Siltala ei jarrutellut myyntiä Vaalan huutokaupassa lauantaina.

Meklarilla oli vauhti päällä Vaalan huutokaupassa

Sauli Kallio

Vaalan kunnan käytöstä poistettujen tavaroiden huutokauppa keräsi lauantaina urheilutalolle noin 150 henkeä. Myytävänä oli vuosien varrella käytöstä poistettua kalustoa teknisen puolen lisäksi päiväkodista, kouluilta ja toimistoista.

Huutokaupan järjesti Vaalan kunnan tilauksesta vaalalainen osto- ja myyntiliike Pänikkä ja Piironki. Käytännön järjestelyistä vastanneen Petri Kolehmaisen mukaan kauppa kävi hyvin ja hintataso nousi kohtuulliseksi.

– Väkeä saapui paikalle noin 100 kilometrin säteeltä ja aktiivisia huutajia oli reilut 80. Myynnissä oli paljon vanhaa koulutavaraa, joka kiinnostaa aina ostajia, Kolehmainen toteaa.

Myynnissä oli tavaraa aina koulujen opetuskäytöstä poistetuista esineistä päiväkodin kalusteisiin. Kaikkiaan esineitä oli koottu myyntiin noin 200 lyöntiä, jotka meklarina toiminut Mauno Siltala löi läpi kahdessa tunnissa ja viidessä minuutissa.

– Kaikki tavara myytiin. Päivän kalleimmaksi esineeksi nousi koulun opetuskäytössä ollut puusorvi, joka vaihtoi omistajaa 300 euron hinnalla. Pienen huutokisan jälkeen Vaalan kunnan vanha käytöstä poistettu kirkkovene Virran ruusu vaihtoi omistajaa 280 euron hintaan ja nousi näin päivän toiseksi korkeimmaksi huudoksi.

Kuudes huutokauppa

Reilun kahden vuoden sisään on Pänikkä ja Piironki järjestänyt Vaalassa kuusi huutokauppaa. Ensimmäisen huutokaupan yritys järjesti yhdessä oululaisen Ajaton Aika osto- ja myyntiliikkeen kanssa tammikuussa 2015. Myös tuolloin meklarina toimi Mauno Siltala.

– Huutokauppaperinnettä ei Vaalassa sitä ennen juurikaan ollut, mutta tapahtuma veti paikalle reilut 200 henkeä. Tämän jälkeen väkeä on ollut huutokaupoissamme joka kerta 150–200 henkeä, Kolehmainen kertoo.

Huutokauppatapahtuman järjestelyt ovat aikaa vievää puuhaa, sillä myyntiin valittavien tavaroiden valinta ja esille asettaminen vaatii oman aikanansa. Vaikka yrityksellä on huutokauppojen pitämisestä aiempaakin kokemusta, veivät järjestelyt silti noin viikon.

– Päivän aikatauluun olisi toki mahtunut mukaan myös meidän omaa esineistöämme, mutta kahden eri myyjän tavaroiden yhdistäminen olisi ollut käytännössä hankalaa. Niinpä päätimme, että tässä huutokaupassa myymme ainoastaan kunnan tavaroita.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset