Palopaikalla oli niin paljon raskaan kaluston liikennettä Palopaikalla oli niin paljon raskaan kaluston liikennettä, että kevyet peltotiet sortuivat. Yksityistä konekalustoa saatiin kunnostamaan teitä.

Metsäpalosta puolen miljoonan menetys

Marianne Ollikainen

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palopäällikkö Petri Hintikka arvioi, että Muhoksella maanantaina alkaneesta metsäpalosta syntyi noin puolen miljoonan euron menetys metsänomistajille. Henkilö- ja materiaalivahinkoja noin 250 hehtaarin alueella raivonneesta metsäpalosta ei kuitenkaan ole tiedossa.

Hintikka arvioi, että jälkisammutus alueella kestää vielä muutaman päivän ajan. Palosta aiheutui voimakas savu hyvin laajalle alueelle. Torstaina savun muodostus on vähäistä mutta kuitenkin aistittavissa lähiseudulla.

Nopeasti etenevä tulirintama eteni osittain latvapalona. Pelastuslaitos sai hälytyksen metsäpalosta maanantaina 29.6. klo 13.03 ja paikaksi tarkentui Muhoksen kirkonkylän eteläpuolella oleva Pökkelikkösuo. Palo saatiin pysäytettyä maanantai-iltana ja tiistain aikana paloalue oli rajattu.

Sammutustöihin osallistui pelastuslaitokselta 16 yksikköä. Avustamassa oli Jokilaaksojen, Kainuun ja Lapin pelastuslaitoksen yksiköitä, rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien helikopterit, puolustusvoimien virka-apuosasto ja siviilihenkilöiden konekalustoa. Henkilöstöä oli yhtäaikaisesti palopaikalla noin 100 henkilöä.

Keskiviikkona 1.7. aloitettiin jälkisammutustyöt noin 50 henkilön voimin.

Syttymissyystä ei ole tiedossa.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset