Mila Rämet on kirppiksellä kuin kotonaan

Jari Riekki

Muhoksella kolmentoista vuoden ajan toiminut kirpputoriyritys Kirppis-Kamu sai helmikuun alussa historiansa neljännen yrittäjän, kun Mila Rämet otti vetovastuun Mari Karppiselta.

Rämetille Kirppis-Kamu on ennalta hyvinkin tuttu, sillä hän opiskeli yrityksessä aikoinaan oppisopimuksella markkinointimerkonomiksi. Silloin Kirppis-Kamu sijaitsi vielä Ponkilanmäessä entisissä Muhoksen Villan tiloissa.

– Olen aina tykännyt kierrellä kirppiksiä. Uuteen kaupunkiin tullessani etsin aina missä kirpputorit sijaitsevat. Tämä on enemmän harrastus kuin työ, Rämet kertoo.

Haave omasta kirpputoriyrityksestä oli elänyt Rämetin mielessä jo pitkään, kun hän viime syksynä vuokrasi Kirppis-Kamusta pöydän. Yrittäjän kanssa tuli puheeksi, että paikka oli myynnistä ja siitä se sitten lähti.

Rämet työskenteli aikaisemmin välinehuoltajana, mutta joutui terveyssyistä kouluttautumaan uuteen ammattiin. Yrityksessä on kyllä paljon työtä, mutta se ei niin stressaa, kun saa tehdä mieluisaa työtä.

Muhoslainen Tiina Karppinen on vuokrannut Kirppis-Kamusta myyntipaikan aina välillä parin kuukauden ajaksi. Tärkein syy hänelle kirppismyyntiin on tarve saada lasten vaatteita ja muuta tavaraa nurkista vähemmäksi.

– Myyn täällä pienten lasten vaatteita ja leluja ja ostankin muilta, Karppinen kertoo.

Onnistuneen myynnin edellytys on Karppisen mukaan pitää myyntipaikka siistinä käymällä järjestämässä myytävät aina välillä. Tavaroita ei myöskään kannata hinnoitella liian kalliiksi.

Karppinen kertoo myyneensä kirppistavaraa myös netissä sosiaalisen median ryhmissä. Siellä hän on huomannut, että lasten merkkivaatteista voi saada hieman paremman hinnan.

Aiheesta tarkemmin perjantain 10.3.2017 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset