Montassa sijaitsevaa kalojen kiinniottolaitetta joudutaan vielä säätämään Montassa sijaitsevaa kalojen kiinniottolaitetta joudutaan vielä säätämään, jotta lohi ja taimen eksyisivät useammin laitteen kiinniottoaltaaseen.

Montan kalojen kiinniottolaite tarvitsee vielä säätöä

Jari Riekki

Muhoksen Montassa elettiin torstaiaamuna jännittäviä hetkiä, kun kalojen ylisiirtolaitteen toimivuutta testattiin käytännössä.

Ylisiirtolaite oli ollut yhtämittaisesti viikon verran koepyynnissä ja nosturiauto oli tilattu paikalle nostamaan kiinniottoallasta ylös vedestä.

Paikalla olleet kokivat pienoisen pettymyksen, kun altaassa ei ollutkaan kuin kymmenen ahventa, yksi made ja runsaasti pikkukaloja.

Montan Lohi Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Oikarinen myöntää laihan saaliin olevan toki pettymys, mutta kuitenkin odotettu sellainen.

Meneillään on nimittäin vasta koekäyttövaihe, jonka aikana kerätään tietoa millaisella virtaamalla vaelluskalat saadaan parhaiten uimaan kiinniottolaitteeseen.

Koekäytön aikana laitteeseen on uinut ainakin kymmenen taimenta.

Oikarisen mukaan kiinniottolaitteen suuaukkoa joudutaan vielä säätämään ja suuaukon houkutusvirtaamaa vaihtelemaan pumpuilla, jotta löydetään vaelluskaloille houkuttelevimmat olosuhteet.

Lue lisää perjantaina 15.9.2017 ilmestyneestä Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset