Loppuja Ratatien piennartöistä tehtiin maanantaina. Loppuja Ratatien piennartöistä tehtiin maanantaina.

Muhoksella rankattiin korjattavat tiet

Arto Nenonen

Muhoksen Ratatien perusparannushankkeen kakkosvaihe alkaa olla viimeistelyvaiheessa.

Tie on saanut uuden asfalttipinnan, ja maansiirtokoneet tekevät piennartöitä.

Maaliskuussa Muhoksen teknisessä lautakunnassa hyväksytyssä Ratatien saneerauksen kakkosvaiheessa tie korjataan välillä Asematie-Ratatie 38:n liittymä. Saneerauksessa on uusittu osittain tien rakenteet, kuivatus ja valaistus.

Asematien liittymästä eteenpäin kohti valtatien kiertoliittymää remontti toteutetaan Muhoksen teknisen lautakunnan puheenjohtajan Jari Sirkon mukaan ensi vuonna.

– Remontille olisi toki tarvetta, kuten monella muullakin tiellä Muhoksella, mutta kunnan rahavarat ovat valitettavasti rajalliset, Jari Sirkko toteaa.

Korjausvelka kasvanut

Muhoksen taajamatiestö on päässyt vuosien saatossa rapistumaan kehnoon kuntoon.

– Meillä on todella paljon korjausvelkaa, joka vain kasvaa vuosi vuodelta, Jari Sirkko sanoo.

Teknisessä lautakunnassa asian eteen päätettiin viimein tehdä jotain asioiden vatvomisen sijaan.

Jari Sirkko, kunnan maarakennusmestari Hannu Leskelä ja teknisen lautakunnan jäsen Pertti Haapasalo toteuttivat toukokuun alussa kunnan omistuksessa olevien katujen ja teiden katselmuksen.

Kolmikon katselmuksen tarkoituksena oli todeta katujen kuntoarvion paikkansapitävyys ja määritellä runko korjaamisjärjestykselle.

– Muhoksen kuluvan vuoden budjetissa on varattu kadunpitoon 370 000 euroa. Määrä ei ole alkuunkaan riittävä. Budjettiin pitäisi saada ainakin puoli miljoonaa euroa, jotta korjausvelkaa päästäisiin kuromaan kiinni.

Suviseuratkin vaikuttavat

Katselmuksen tuloksena ensimmäiseksi korjauskohteeksi valittiin Ponkilantien sillan etelänpuoleinen osa. Kakkosena tuli Rantaholapan alue ja kolmantena Ratapellontien alue.

Muut alueet ovat järjestyksessä Poikkitie, Volantien, Kellotie, Nipukantie, Kenttätie, Jussilantie, Muhostie, Mustolantie, Armintie, Jokitie, Matokorventie, Kankaantaus, Talonpojantie, Konttilantie, Kanervatie ja Laukantie.

– Totesimme katselmuksessa, että korjaaminen ja suunnittelu pitää tehdä kokonaisuuksina. Sieltä täältä korjaaminen ei johda hyvään lopputulokseen. Rahaa vain pitäisi löytyä jostakin.

Jari Sirkko sanoo, että korjaamisjärjestys on laadittu muun muassa liikennemäärien mukaan.

Ensi kesän vanhoillislestadiolaisten suviseuratkin vaikuttavat kadunpitoon Muhoksella. Seuraliikenteen varmistamiseksi Siirtolantietä ja Uusitietä remontoidaan tänä vuonna liki 160 000 eurolla. Myös Sepäntie päällystetään. Uutta pikipintaa tulee myös Hotintielle Laitasaareen.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset