Saara Runtti näyttelee lyhytelokuvan pääroolissa Nuuttia. Sami Mustonen kuvaamassa aloituskohtausta Saara Runtti näyttelee lyhytelokuvan pääroolissa Nuuttia. Sami Mustonen kuvaamassa aloituskohtausta, josta Nuutin isän Olafin (vas. Tuomas Kinnunen) ja Nuutin tarina alkaa. Kuvausryhmä on kuvannut kohtauksia Muhoksen lisäksi Koitelinkoskella ja Paltamossa Jättiläisten maassa.

Muhoksella tehdään lyhytelokuvaa

Elina Jyrinki

Muhoksella Montan maisemissa saatettiin ihmetellä viikko sitten, mitä kummaa Lemmenpolun metsämaisemissa puuhataan. Taianomaisessa kuusimetsässä käyskenteli toinen toistaan karskimman näköisiä miehiä, pukeutuneena erikoisiin vaatteisiin. Miesten mukana oli nuori tyttö, jonka kasvot eivät olleet nähneet pesua vähään aikaan. Kuten ei miestenkään hipiät.

Paikalla kuvattiin myöhäiseen keskiaikaan sijoittuvaa elokuvaa, jonka käsikirjoitus ja ohjaus on muhoslaisen Sami Mustosen käsialaa. Mustonen tekee elokuvaa harrastuksenaan, yhdessä ydintiiminsä kanssa, johon lukeutuu iso joukko läheisiä ystäviä, avopuoliso sekä serkku, pian 12-vuotias Saara Runtti, joka näyttelee pääroolissa nuorta tyttöä, Nuuttia.

– Sami kysyi vuosi sitten minulta, lähtisinkö mukaan, jos hän alkaa kuvamaan tällaista elokuvaa. Sanoin joo, muhoslainen Saara naurahtaa ja toteaa, että homma on ollut tosi mukavaa.

Kaikki Saaran ikäiset eivät välttämättä sanoisi noin, kun kuvausryhmä on parhaimmillaan – vai pahimmillaan – ollut työssä koko valoisan ajan päivästä. Kuvauksia on tehty kuluneena syksynä viikonloppuisin.

Kokemus on ainutlaatuinen, vakuuttavat näyttelijät ja taustaväki, jotka kaikki ovat mukana talkoohengessä.

– Samilla on hieno visio ja tarina, johon oli ilo lähteä mukaan tekemään sitä todeksi. Mainetta ja kunniaa odotellessa, porukka myhäilee tyytyväisenä.

Kuvausporukalla on ajatus tuoda lyhytelokuva Koivun ja tähden valkokankaalle, mahdollisesti kaikkien halukkaiden nähtäville, kunhan elokuva valmistuu.

Lue lisää 9.10. Tervareitistä: Tilaa lehti www.tervareitti.fi/tilaukset *** Syystarjous 3kk 29 euroa *** Näköislehti netissä 1 kk 12 euroa

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset