Valokuituinfossa esiteltiin muun muassa päätelaitteita Valokuituinfossa esiteltiin muun muassa päätelaitteita, jollainen tarvitaan valokuituun liittyvän kiinteistön sisätiloihin.

Muhoksella tehty jo 920 valokuitusopimusta

Jari Riekki

Muhoksella keskiviikkona järjestetyssä valokuituinfossa kerrottiin, että jo 920 kotitaloutta on tehnyt Muhoskuitu Oy:n kanssa sopimuksen valokuituisen nettiliittymän ottamisesta.

Luku on jo hyvinkin lupaava, sillä viime keväänä tehdyn ennakkomarkkinointikyselyn lähtökohtana oli, että Muhokselta pitäisi löytyä ainakin 1 200 valokuidusta kiinnostunutta taloutta, jotta hanketta kannattaa lähteä toteuttamaan.

Kyselyssä löytyi 1500 kiinnostunutta kotitaloutta. Keskiviikon kuituinfossa tiedusteltiinkin, että vieläkö koko homma voi kaatua? Muhoksella on nimittäin kokemusta kunnan vetämän laajakaistahankkeen Mimminetin kaatumisesta.

– Ei tämä enää voi kaatua. Taloliittymien rakentaminen alkaa täydellä teholla ensi keväänä, lupasi Oulun Seudun Sähkön liiketoimintajohtaja Jukka Kaarre.

Oulun Seudun Sähkö rakentaa parhaillaan Lakeuden Kuitu -valokuituverkkoa, Tyrnävän, Limingan ja Lumijoen kuntien alueille. Tyrnävällä sopimuksen tehneitä on 1150, Limingassa 1828 ja Lumijoella 413 liittyjän verran.

Muhoksella järjestetään vastaava valokuitutilaisuus Koivu ja Tähti-kulttuurikeskuksessa vielä 14.11. kello 17.

Lue lisää perjantain 19.10.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset