Ohituskaistat parantaisivat liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtatie 22:lla Muhoksen ja Utajärven välillä. Ohituskaistat parantaisivat liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtatie 22:lla Muhoksen ja Utajärven välillä.

Muhoksen ja Utajärven välille ohituskaistoja

Marianne Ollikainen

Varsinkin raskaan liikenteen määrä on kasvanut valtatie 22:lla niin, että Muhoksen ja Utajärven välisestä tieosuudesta on tulossa pullonkaula.

Tieosuuden hoitoluokitusta nostettiin vuoden alusta, mutta nyt tieosuudelle on kuulutettu myös ohituskaistojen rakentamisen suunnitelman.

Muhoksen ja Utajärven välisen tieosuuden mutkaisuus vähentää raskaan kaluston ohitusmahdollisuuksia ja samalla heikentää liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

Ohituskaistat on suunniteltu Muhosperän risteyksen tienoilta Pyhänsivuntien liittymään asti. Virallisesti väli kulkee Hyrkäs – Sotkajärvi nimellä.

Suunnittelualue on yhteensä 5,7 kilometriä pitkä. Tieosuus on enimmäkseen asumatonta, metsäistä ja voimalinjojen rikkomaa aluetta.

Muhosperäntie – Pyhäsivuntie välille tulee ohituskaistaparin lisäksi riista-aidat. Lisäksi Hyrkkään pysäkkitien sekä Muhosperäntien ja Pyhäsivuntien liittymät muutetaan kanavoiduiksi liittymiksi. Yksityisteiden liittymiä poistetaan ja kanavoiduille liittymäalueilla rakennetaan uusi tievalaistus.

Arvioidut kokonaiskustannukset ovat 4,69 miljoonaa euroa. Hankkeen rakentamisaikataulu ei ole vielä tarkentunut.

Valtatie 22 Oulu-Kajaani yhdistää toisiinsa Oulun ja Kainuun maakuntakeskukset sekä välittää poikittaista liikennettä Ruotsista Vartiuksen kautta Venäjälle.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset