Muhoksen kunnan henkilöstö lähtee työhyvinvoinnin etsintään joogaretriitille. Muhoksen kunnan henkilöstö lähtee työhyvinvoinnin etsintään joogaretriitille.

Muhoksen kunnan henkilöstö joogaretriitille Tiibetin vuoristoon

Muhoksen kunta on päättänyt lähettää koko henkilöstön Samahita Retreatin joogaretriitille Koh Samuihin Tiibetiin. Retriitin tavoitteena on lisätä kunnan työntekijöiden työhyvinvointia.

Retriitti kestää kaksi viikkoa, ja se on tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden heinäkuussa. Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta kertoo päätöksenteon taustoista:

– Mietimme kunnan johtoryhmässä erilaisia keinoja panostaa henkilöstömme hyvinvointiin. Joku kertoi lukeneensa amerikkalaisen hyvinvointitutkijan April F. Dayn tekemästä tutkimuksesta, jossa joogaretriitit oli havaittu tehokkaimmaksi keinoksi lisätä henkilöstön hyvinvointia.

– Yksi kuntastrategiamme arvoista onkin ‘kekseliäästi’, mikä hyvin toteutuu tässä innovatiivisessa lähestymistavassamme lisätä työhyvinvointia.

Muhoksen kunnan palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 800 henkilöä, ja koko henkilöstön joogaretriitille osallistumisella on vaikutuksia kunnan talouteen. Arvioitu kokonaiskustannus on noin miljoona euroa.

Joogaretriitin kustannuksia varten joudutaankin hakemaan lisämäärärahaa kuluvan vuoden budjettiin. Kunnanvaltuusto on kuitenkin jo alustavasti näyttänyt lisämäärärahalle vihreää valoa.

– Kunnan toiminta ei pyöri ilman henkilöstöä, eli työssä jaksaminen ja hyvinvointi ovat äärimmäisen tärkeitä asioita. Uskomme vakaasti, että tämä rahallinen satsaus maksaa itsensä nopeasti takaisin lisääntyneenä työhyvinvointina ja sitä kautta esimerkiksi vähempinä sairauspoissaoloina, sanoo valtuuston puheenjohtaja Eija Jurvanen.

Lisämääräraha käsitellään huhtikuun valtuuston kokouksessa.

Joogaretriitti on koko Muhoksen kunnan henkilöstölle pakollinen. Välttämättömien palveluiden, muun muassa terveyskeskuksen toiminnan turvaamiseksi palkataan ulkopuolista henkilökuntaa joogaretriitin ajaksi.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset