Ensimmäisen vuosikurssin Iivari Oikarinen (vas.) Ensimmäisen vuosikurssin Iivari Oikarinen (vas.), Iita Patala ja Sara Timonen sanovat opiskelun maistuvan uudessa koulussa.

Muhoksen lukio esittäytyy yleisölle lauantaina

Arto Nenonen

Koulutukseen liittyvä keskustelu painottuu usein seiniin. Ulkoisten puitteiden pitää luonnollisesti olla kunnossa, sillä koulutuksen järjestäjän vastuulla on tarjota asianmukaiset tilat henkilökunnalle, oppilaille ja opiskelijoille.

Tilat vaikuttavat kiistatta opetuksen tasoon. Muhoksen lukiossa opetuksen taso on tulosten valossa korkealla, vaikka tilojen suhteen on eletty niin sanotusti lapsipuolen, ellei peräti huutolaispojan asemassa.

Kuluva vuosi toi tilanteeseen radikaalin muutoksen. Elokuussa koulun lukuvuoden alkaessa henkilökunta ja opiskelijat pääsivät uutuuttaan hohtaviin tiloihin.

Muhoksen uuden lukiorakennuksen avajaisia vietetään ylihuomenna lauantaina, Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10. lokakuuta.

Koronakriisi heittää synkän varjonsa liki kaiken toiminnan ylle. Kauan kaivatun opinahjon avajaiset haluttiin kuitenkin järjestää, ja varotoimia noudattaen halukkailla on mahdollisuus käydä tutustumassa lukioon, yläkoulun ja lukion uuteen musiikkiluokkaan sekä Oulujoki-opiston uusiin musiikkitiloihin.

Avajaisten yhteydessä yleisö pääsee myös Tähtiareenan tiloihin. Kirjaston aulassa on puolestaan esillä Erik Saarnion ja Ville Heikkisen luontokuvanäyttely ja auditoriossa kuvaajien juhlaluento. Saliin otetaan koronarajoitusten takia korkeintaan 130 henkilöä.

Lukion juhlapäivä päätetään MPK Pohjois-Suomen ja Oulun reserviläiskuoron pääsymaksulliseen konserttiin.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset