- Mikä saa ihmisen toimimaan tällä tavoin? Tuhopolton yritys kertoo jonkinlaisesta pahoinvoinnista - Mikä saa ihmisen toimimaan tällä tavoin? Tuhopolton yritys kertoo jonkinlaisesta pahoinvoinnista, arvelee kirkkoherra Jouni Heikkinen.

Muhoksen seurakuntataloa yritettiin polttaa – naapuri pelasti tilanteen

Jari Riekki

Muhoksen seurakuntatalolla yritettiin maanantai-iltana sytyttää keittiön takaovea palamaan, mutta sivullisen tarkkaavaisuus ja ripeä toiminta pelastivat tilanteen.

Naapurissa asuva pariskunta havaitsi illalla kymmenen aikaan vahvaa palaneen käryä. Pariskunnasta mies lähti tarkistamaan tilannetta seurakuntatalolle ja havaitsi tulipalon seurakuntatalon takaovella.

Mies sai palon ensisammutuksen hoidettua vetämällä palavan materiaalin kauemmaksi ovesta ja ottamalla vettä viereisestä vesipostista. Mies myös hälytti palokunnan paikalle.

Poliisin mukaan paikalle takaoven eteen oli kasattu vähäinen määrä palavaa materiaalia, joka oli pistetty tuleen mitä ilmeisimmin tahallisesti.

Paikalla kävi pelastuslaitoksen yksikkö varmistamassa, että palo oli lopullisesti sammutettu. Rakennuksen takaovi ja sen yläpuolella oleva lautaverhoilu nokeentuivat jonkin verran. Muuten rakennus ei kärsinyt vaurioita.

Poliisi pyytää tapahtumapaikalta tai sen läheisyydestä mahdollisia havaintoja tehneitä soittamaan Oulun poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194.

Muhoksen kirkkoherra Jouni Heikkinen piti tiistaiaamuna pienen tiedotustilaisuuden seurakunnan henkilöstölle. Heikkinen kertoo saaneensa tiedon tapahtuneesta puoli kahdentoista aikaan yöllä.

Heikkisen mukaan näyttää siltä, että tulipalon sytyttäjä oli kasannut takaoven eteen kumimaton, leipäkorin ja ilmeisesti läheisestä jätekatoksesta keräyspaperia sytykkeeksi.

– Oli todella hyvä asia, että naapurissa huomattiin mitä oli tapahtumassa, kirkkoherra kiittelee.

Heikkinen kertoo, että vartiointiliikkeen kanssa on sovittu tehostetusta valvonnasta seurakuntatalolla jonkin aikaa.

Seurakunnat kohtaavat aika ajoin vastaavanlaista ilkivaltaa, joka pahimmillaan johtaa tuhoisiin seurauksiin.

Heikkinen muistaa Muhokselta vastaavia tapauksia hautausmaan läheltä poltetun mökin samaan aikaan kuin Jurvakaisen liiketalo paloi Muhoksen keskustassa vuonna 2010.

Hieman tuoreempi tapaus oli, kun Muhoksen kirkon pihalla sijaitseva talousrakennus yritettiin sytyttää. Seurakuntataloon on kerran murtauduttu rikkomalla lasiovi.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset