Valokuitukeloja nähdään tällä viikolla valtatie 22:n varressa Muhokselta Utajärven suuntaan. Valokuitukeloja nähdään tällä viikolla valtatie 22:n varressa Muhokselta Utajärven suuntaan.

Muhoskuidun vetäminen etenee

Jari Riekki

Muhoskuidun eli valokuituisen laajakaistan vetäminen Muhoksen kylille ja taajamiin on lähtenyt liikkeelle aikataulun mukaisesti.

Muhoskuitua rakentavan Oulun Seudun Sähkön liiketoimintajohtaja Jukka Kaarre kertoo, että ensimmäiset runkolinjat Kylmälänkyläntien ja Ylikiimingintien varsille on jo saatu vedettyä.

Valokuidun runkolinjaa on vedetty myös Suokyläntien varrelle.

Parhaillaan ollaan vetämässä valokuitua Päivärinteelle ja Laukan sillan tienoille Rantatien varrelle sekä Muhosperälle ja Suokyläntielle. Keskustaajamassa on jo tehty teiden alituksia ja aloitettu runkoreitin kaapelointi.

Kuituverkon rakentamisen edistymistä voi seurata yhtiön nettisivuilla osoitteessa www.muhoskuitu.fi kohdassa ajankohtaista – rakentamisen tilanne.

Samaan aikaan runkoverkon vetämisen kanssa on jo tehty satakunta kiinteistökaapelointia. Jotta valokuituista nettiyhteyttä pääsisi käyttämään, täytyy valokuitu vetää sisälle asti ja asentaa päätelaite.

– Meidän täytyy myös asentaa aluekeskukset ja liittää Muhoskuitu valtakunnan verkkoon. Yleensä meillä on mennyt noin puoli vuotta rakentamisen aloittamisesta, ennen kuin ensimmäiset valokuituyhteydet on saatu otettua käyttöön.

Lue koko juttu Tervareitistä 4.7.2019

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset