Neljän puolueen värisuora vaalimessuilla

Jari Riekki

Vaalan urheilutalolla järjestettiin sunnuntaina kaikkien valtuustoon pyrkivien puolueiden yhteinen esittelytilaisuus.

Vaalimessut järjestettiin Vaalassa ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on, että äänestäjillä on mahdollisuus samalla kertaa tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin.

Yhteisellä tilaisuudella haluttiin myös korostaa, että valtuustotoiminnassa on kyse yhteisten asioiden ajamisesta.

Vaalimessuilla vieraili arvioiden mukaan parisataa henkeä ehdokkaat mukaan luettuna.

Vaalan keskustassa asuvan Aino Leinosen mielestä on hienoa, että paikkakunnalla järjestetään tilaisuus, jossa voi tutustua kaikkien puolueiden ehdokkaisiin.

Leinosella on tässä vaiheessa jo jonkinlainen aavistus siitä, ketä hän voisi vaaleissa äänestää. Tärkein peruste Leinoselle on tehty työ, eli se mitä ehdokas on tähän mennessä saanut aikaan.

Vaalassa kunnallisvaaleihin osallistuu näissä vaaleissa 52 ehdokasta neljällä listalla: perussuomalaiset, keskusta, vasemmistoliitto ja sosiaalidemokraatit. Vaalimessuilla paikalla oli ehdokkaista nelisenkymmentä.

Perussuomalaisten ehdokas ja viime vaalien ääniharava Kalle Moilanen uskoo, että puolueella on mahdollista nostaa paikkamääränsä valtuustossa nykyisestä kolmesta jopa seitsemään.

Kovaa tavoitetta Moilanen perustelee sillä, että perussuomalaiset sai kasvatettua ehdokasmääränsä kahdeksasta neljääntoista. Uusissa ehdokkaissa on Moilasen mukaan paljon nuoria ja yrittäjiä.

Keskustan ehdokas ja kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa Karjalainen oli vaalimessujen jälkeen tyytyväinen tilaisuuteen siksikin, että ehdokkaat pääsivät puhumaan paitsi äänestäjien, myös toistensa kanssa.

Karjalainen on pohtinut, että Vaalassa olisi hyvä järjestää valtuutettujen kesken jonkinlaisia vapaamuotoisia keskusteluhetkiä, jossa ilman päätöksentekoa voidaan keskustella vapaasti.

Lue lisää tiistain 21.3.2017 Tervareitistä.

 

 

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset