Eeva Maria Karhu antaa kiitokset perheelleen ja etenkin aviomiehelleen Artolle opiskelujensa tukemisesta. Venymistä ja aikataulujen synkronointia on tarvittu. Eeva Maria Karhu antaa kiitokset perheelleen ja etenkin aviomiehelleen Artolle opiskelujensa tukemisesta. Venymistä ja aikataulujen synkronointia on tarvittu.

Neljän vuoden aherrus palkittiin valkolakilla ja opiskelupaikalla

Arto Nenonen

Eeva Maria Karhu on yksi Muhoksen lukion kevään 2020 ylioppilaasta. Hänen tarinansa on erilainen kuin abitoveriensa.

Kesäkuussa 40 vuotta täyttävän nelilapsisen perheen äidin ja maatalousyrittäjän opintie oli päättyä kesken jääneeseen ammattikouluun. Lauantaina hän kuitenkin painaa valkolakin päähänsä. Koronan takia kotonaan, mutta yhtä kaikki.

Ylihuominen on Karhun perheessä tuplajuhlan paikka, sillä Juho-poika valmistuu niin ikään ylioppilaaksi. Riemua lisää vielä se, että molemmilla on jo tiedossa jatko-opiskelupaikka.

Hiljakkoin tuli sähköpostitse tieto, että Eeva-Maria on päässyt todistusvalinnan kautta opiskelemaan geotieteitä Oulun yliopistoon. Juho puolestaan pääsi todistusvalinnalla samaan opinahjoon lukemaan konetekniikkaa.

– Itsellä on vieläkin hieman epäuskoinen olo, mutta tottahan tämä on, Eeva Maria Karhu tuumaa.

Eeva Maria aloitti lukiourakkansa neljä vuotta sitten. Ajatus opiskelusta alkoi itää, kun lapset eivät enää tarvinneet äidin kaikkea huomiota.

– Olin jostain kuullut elukiosta ja aloin selvitellä asioita. Sitten olin yhteydessä rehtori Minna Kemppaiseen, joka kannusti minua aloittamaan.

Ensin ajatuksena oli käydä etänä kurssi kerrallaan. Rehtori kutsui Eeva Marian tulemaan rohkeasti lähiopetukseen aineissa, joissa hän tarvitsi ja halusi apua.

– Ja minähän menin. Aluksi nuoret vähän katselivat minua, mutta pian olin yksi opiskelija muiden joukossa.

Lopulta Eeva Maria kävi kaikki matematiikan ja maantieteen kurssit koululla, samoin kemian ja fysiikan kurssit sekä psykologian kertauskurssin. Hän opiskeli etänä yhteensä 42 kurssia ja koululla 15.

– Minut otettiin hienosti vastaan koulussa. Opettajat olivat hyviä ja nuoret ihania. Minna-rehtorin ohella minua kannusti erityisesti opinto-ohjaaja Hanna Raustio.

Lue lisää 28.5. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset