Hiehon peräpäähän tulleet vaurikot tutkittiin keskiviikkona eläinlääkärin toimesta. Myös kolme muuta hiehoa sai puremia. Kuva: Rauno Koistinen Hiehon peräpäähän tulleet vaurikot tutkittiin keskiviikkona eläinlääkärin toimesta. Myös kolme muuta hiehoa sai puremia. Kuva: Rauno Koistinen

Nyt sudet Pelsolla hiehojen kimpussa

Marianne Ollikainen

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä teki kaksi sutta tuhojaan Pelson vankilan karjassa. Tällä kertaa sudet iskivät hiehoihin, kun viime viikolla sudet iskivät lammaslaumaan ja tappoivat 10 lammasta.

Nyt kahdesta sudesta on myös näköhavaintoja, kun maatilan henkilökunta oli tulossa työhön aamukuuden aikaan. Sudet ehtivät neljää hiehoa purra pahemmin, joista yhtä niin pahasti, että eläinlääkäri tekee päätöksen sen elinmahdollisuudesta.

Pelson vankilan työnjohtaja Rauno Koistinen pitää hälyttävänä sitä, että sudet liikkuvat Pelson karjan läheisyydessä jo alkukesästä. Muina vuosina vankilalla on todettu susivahinkoja vasta myöhemmin syksyllä.

– Kyllä näillä tiedoilla pitäisi kaatolupa saada nopeasti, hän sanoo.

Peltolohko, jossa hiehoja on pidetty, on noin puolen kilometrin päässä vankilan navetalta. Kovia kokeneet hiehot siirretään navetalle.

– Olemme kuitenkin luomutila, jossa karja on pidettävä kesällä ulkona, Koistinen muistuttaa.

Pelson vankilalla on noin 150-päinen karja.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset