Helena Kangaskortet sanoo Oulujoen rannalla Luurinmutkassa Helena Kangaskortet sanoo Oulujoen rannalla Luurinmutkassa, että pohjoisen ihmisen pitää olla pohjoisessa. Siksi hän on iloinen, että toive toteutui vuosien odottamisen jälkeen.

Pastori voisi tehdä niin hoitajan kuin poliisinkin töitä

Marianne Ollikainen

Vaalassa keväällä aloittaneen seurakuntapastori Helena Kangaskorteen heinäkuinen työrupeama sijoittuu naapuriseurakunnan puolelle. Vaalan seurakunta järjestää tämän kesän ainoan rippileirin Utajärven puolella Kempeleen seurakunnan omistamassa Luurinmutka-leirikeskuksessa. Paikka on komealla paikalla Oulujoen mutkassa ja se saa Kangaskorteen hymyilemään tyytyväisenä.

– Otan mielelläni vastuuta lapsi- ja nuorisotyöstä. Syksyllä on tarkoituksemme lapsityön lisäksi aloittaa myös nuorille suunnattua toimintaa. Minkälaista se tulee olemaan – sitä pohdimme yhteistyössä järjestöjen ja kunnan kanssa.

Kangaskortet kertoo nauraen aloittaneen työnsä Vaalan seurakunnassa kuin eräänlaisena hengellisenä sekatyöläisenä. Ensi töikseen hän on tutustunut diakonian ja nuorisotyön tehtäväkenttään. Mahtuupa joukkoon parin kuukauden jakso kirkkoherran lomatuuraustakin.

Helena Kangaskortet valmistui keväällä teologian maisteriksi ja vihittiin papiksi toukokuussa, kun ensi vuoden loppuun kestävä pesti Vaalan seurakunnassa avautui.

Ennen tätä mahdollisuutta hän kertoo hakeneensa lukemattomia kertoja avoimia pestejä, mutta vasta valmistuneelle teologian maisterille ei helposti työpaikkoja löydy.

– Mielestäni oli jopa johdatusta, että minulle tarjottiin työtä juuri Vaalasta, jossa olen viettänyt lapsuuteni kesät ja jossa isovanhempani vaikuttivat pitkään. Sitä paitsi olin jo pitemmän aikaan halunnut palata takaisin pohjoiseen.

Helena Kangaskortet on legendaarisen vaalalaisen poliisin Niilo Koivumaan tyttären tytär. Hänen äitinsä Irene Vainio toimi pitkään Suomussalmella toimittajana. Myös Kangaskorteen lapsuudenkoti oli Suomussalmella.

Lue lisää perjantain 3.8. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset