Herra Trumbit saapui kisaamaan Utajärvelle pierukisoihin. Kuva Elina Jyrinki Herra Trumbit saapui kisaamaan Utajärvelle pierukisoihin. Kuva Elina Jyrinki
Pieru pörisi ja saippua vaahtosi Utajärvellä – katso video!

Elina Jyrinki

Lauantai oli Utajärvellä varsin onnistunut tapahtumapäivä. Aamulla kello 9 starttasi Torimakasiinin takana Soap Soccerin SM-kisa, jota helteinen kesäsää helli upealla tavalla. Kisailijoiden mieli oli korkealla koko päivän ajan.

Ennen saippuafutiksen puolivälieriä torilla nähtiin vallan törähtävä spektaakkeli, kun brittiläinen petomaani eli pierutaiteilija Mr. Methane viihdytti Pierun MM-kisayleisöä ennen varsinaisen kisan alkua. Mr. Methane esiintyi Utajärvellä myös viisi vuotta sitten, kun pierukisat edellisen ja ensimmäisen kerran järjestettiin.

Utajärven ensiesiintyminen näytti jättäneen katsojiin lämpimiä muistoja, sillä paikalle oli saapunut Mr. Methanen faneiksi tunnustautuneita. Eräs heistä matkusti Utajärvelle Helsingistä asti, vain siksi että saisi tavata ihailemansa taiteilijan ja saada tältä nimmarin.

Ennen Pierun MM-kisaa yleisö sai tavata Big Boys Gamessa eli Isojen Poikien Pelissä kaksi varsin tutulta vaikuttavaa hahmoa, Herra Trumbetin ja Herra Putitinin, jotka kisasivat keskenään omilla töräyksillään, desibelimittarilla varustetulla pieruputkella istuen. Katso videolta, miten herran suoriutuivat tehtävästä ja kumpi kisan voitti!

Pierukisan jälkeen jatkuivat Soap Soccerin pelit.

Saippuafutiksen konkarit, AC Kitu -joukkue, oli tällä kertaa mukana kisassa oululaisten ja rovaniemeläisten voimin.

– Reservissä on pelaajia myös esimerkiksi Kuopiosta, Taivalkoskelta ja Oulaisista. Olemme käyneet Utajärvellä kisaamalla vaihtuvalla kokoonpanolla siitä asti, kun täällä alettiin järjestämään mutafutiskisoja. Soap Soccerissa olemme olleet joka vuosi mukana, AC Kidussa pelinumerolla 9 pelaava Aulis Nakki kertoo.

Yhdellä kaveriporukan pariskunnista on mökkipaikka Utajärvellä, sen kautta tie alun perin löydettiin paikkakunnalle.

– Tänne on joka vuosi pakko tulla, koska tunnelma on mahtava, porukka kehuu.

AC Kitu on vuosien saatossa soluttautunut paikkakunnan elämään ja yhteistyökuvioita on viritelty paikallisten kanssa.

– Nyt esimerkiksi Shellin baari maksaa meidän osallistumismaksun ja minä puolestani olen luvannut sponsoroida ensi vuonna Untorockia, joka sekin on aivan mahtava tapahtuma, Aulin Nakki #9 mainitsee.

AC Kidun saippuafutisvillitys on mennyt niin pitkälle, että porukalle on suunniteltu logo sekä pinkki kisa-asutyyli – ja onpa porukalla jopa auto, jonka konepeltiä logo komistaa tarrana.

Lue 10.7. Tervareitistä lisää: miten Pierun MM-kisat ja Soap Soccerin SM-kisat sujuivat ja ketkä kisat voittivat?

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset