Henttulanojan ryteikön takana piilee vaara. Oppilaat ohjataan kulkemaan koulutietä teitä pitkin Henttulanojan ryteikön takana piilee vaara. Oppilaat ohjataan kulkemaan koulutietä teitä pitkin, ei oikaisemalla rotkon kautta.

Poika putosi ojaan jään läpi – koulutien vaaroista muistutus Muhoksella

Arto Nenonen

Tammikuun puolivälissä sattui Muhoksella Henttulanojan kursussa läheltä piti -tapaus. Muutamia Kirkonkylän koulun oppilaita, poikia, oli kotimatkallaan mennyt leikkimään Henttulanojan jäälle. Lapset käyttävät joskus kursua kulkuväylänään Anttilan alueelle mentäessä.

Yksi pojista oli mennyt aivan jään reunalle ja pudonnut virtaavaan veteen. Onni onnettomuudessa oli, että poika on tottunut uimari eikä hätääntynyt tilanteessa liiaksi. Hän pääsi vedestä ylös ja kotiin vaihtamaan vaatteensa kuiviin.

– Kotiin tullessani näin pesuhuoneessa likomärät vaatteet. Pian selvisi, mitä oli tapahtunut. Poika oli pudonnut veteen kainaloitaan myöten, pojan isä kertoo.

Kotona käytiin tapahtuneesta keskustelu ja kerrattiin koulumatkan sääntöjä.

– Nyt selvittiin pelkällä kastumisella, mutta tilanteessa olisi voinut käydä todella ikävästikin. Uskon, että tämä säikäytti kaikkia.

Kirkonkylän koulun rehtori Pasi Kukkola kertoo, että koulumatkan vaaroista tiedotetaan aika ajoin kouluvuoden aikana. Ohjeena on, että kouluun tullaan ja sieltä lähdetään suorinta tietä kotiin.

– Pitää muistaa sekin, että koulun vakuutukset koulumatkojen osalta ovat voimassa vain tietyillä reiteillä. Oppilaat tietävät nämä reitit. Näistä kannattaa puhua kotonakin, Kukkola sanoo.

Oppilaita on muistutettu myös junaradasta, jonka ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä.

– Saamme joskus silminnäkijöiden havaintoja. Silloin muistutamme oppilaita asiasta.

Ojaleikkejä on harrastettu myös Korivaaran koulussa. Lasten koulumatkan varrella on etenkin tulva-aikoina vuolaasti virtaava Rovastinoja.

Koulun toiminnasta vastaava rehtori Jukka Laine kertoo, että oppilaita on muistutettu ojaleikkien vaaroista.

Ojiin ei ole menemistä minään vuodenaikana, jotta vaaroilta vältytään.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset