Korkalanvaaran hiihtostadion toimii tänä vuonna Tervahiihdon pitkän matkan lähtöpaikkana. Arkistokuva. Korkalanvaaran hiihtostadion toimii tänä vuonna Tervahiihdon pitkän matkan lähtöpaikkana. Arkistokuva.

Poikkeuksellinen talvi siirsi Tervahiihdon uusille urille

Arto Nenonen

Karkauspäivänä 29. helmikuuta hiihdettävän Tervahiihdon reittiin, matkoihin, lähtöpaikkoihin ja maaliin on tehty muutoksia.

Syynä poikkeuksellisiin järjestelyihin on sääoloiltaan poikkeuksellinen talvi. Muhoksen Pällistä Utajärvelle päin Tervareitistölle ei pystytä kunnostamaan latuja. Suoalueet eivät ole jäätyneet normaalitalven tapaan.

– Moottorikelkalla poljetaan reittiä Muhokselta Oulun rajalle. Joutensuo Ylikiimingintien jälkeen saattaa nousta ongelmalliseksi. Toivottavasti pakkaskausi jatkuu niin pitkään, että suo kestää, toteaa Muhoksen kunnan vapaa-aikatoimenjohtaja Juha Pesonen.

70 kilometrin perinteisen ja vapaan lähtöpaikkana on Korkalanvaara ja maalina Oulun Ritaharjun koulu.

Alustavat lähtöajat Tervahiihdon pisimmälle reitille ovat perinteinen klo 8, vapaa klo 10. Reitti on Korkalanvaara-Ylikiimingintie-Karttio-Pilpajärvi-Sankivaara-Sanginjoentie-Hiukkavaaran ampumaradan tie-Auranmaja-Ritaharjun koulu.

Lue koko juttu Tervareitistä 6.2.2020.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset