Vaaramon Puute Ravintoloiden liiketoiminta kasvoi viime kesänä  merkittävästi Vaaramon Puute Ravintoloiden liiketoiminta kasvoi viime kesänä merkittävästi, kun legendaariset oululaisravintolat Sarkka ja Zakuska siirtyivät muhoslaisomistukseen. Arkistokuva.

Puute Ravintoloille yrittäjäpalkinto

Arto Nenonen

Muhoksen yrittäjäpalkinnon saaneen Puute Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Markku Vaaramo sanoo pystin saamisen havahduttaneen miettimään tehtyjä asioita.

Jotain tai itse asiassa melko paljon on tehty oikein, koska sitä arvostetaan tällaisella huomionosoituksella.

– Etenkin se lämmittää mieltä, että päätös palkittavasta oli ollut yksimielinen, Pub Puutteen perustaja ja isäntä sanoo.

Palkintoraadin perusteluissa mainitaan yrityksen löytäneen paikkansa muhoslaisten arjessa ja parantaneen kuntalaisten viihtyvyyttä erilaisten tapahtumien myötä.

– Olen onnellinen siitä, että olemme muidenkin mielestä onnistuneet siinä, mitä halusimme tehdä. Muhoksella on nyt paikka, jossa on helppo käydä ja jossa väki viihtyy.

Ravintola-alalla pitkään työskennelleen Vaaramon ajatuksena oli alun perinkin panostaa yksinkertaiseen ja maukkaaseen pubruokaan. Pelkän juottolan pyörittäminen ei tuntunut houkuttelevalta.

– Ruoka on yksi syy tulla pubiin. Asiakkaat ehkä ottavat palan painikkeeksi yhden tai kaksi juomaa ja juovat kahvit.

Kolmisen vuotta toiminnassa ollut Pub Puute on Vaaramon mukaan nyt sellaisessa asennossa, johon hän sen on halunnutkin.

– Kesäinen festaritoiminta jatkuu. Haluan kehittää Puute-festarista ison ja odotetun tapahtuman. Mitään isoa rysäystä ei silti ole odotettavissa. Rakennemme omaa juttuamme ihan rauhassa.

Viime kesänä Puute Ravintolat Oy:n liiketoiminta kasvoi merkittävästi, kun legendaariset oululaisravintolat Sarkka ja Zakuska siirtyivät muhoslaisomistukseen.

Jatkossa asiakkaita palvellaan Sarkka-nimen alla. Entisen Zakuskan tiloissa on tehty iso remontti, ja avajaisia vietetään tänään torstaina.

– Oulussa on tarkoitus tarjota samanlaista pubmenua kuin Muhoksellakin. Lisäksi on tarjolla perinteisiä ravintolakeittiön ruokia.

Sarkka jatkaa Vaaramon mukaan rouheana kansanravintolana. Hyväksi havaittua konseptia ei ole syytä lähteä peukaloimaan liikaa.

Vaaramo viihtyy tiskin takana, mutta miestä nähdään jatkossa yhä harvemmin asiakaspalvelutyössä.

– Yritän keskittyä yrityksen johtamiseen ja kehittämistyöhön. Yrityksellämme on osaava henkilökunta, joka hoitaa asiakaspalvelutyön.

Puute Ravintolat Oy:n palveluksessa on Muhoksella ja Oulussa tällä hetkellä yrittäjän itsensä lisäksi kuusi vakituista ja yhdeksän osa-aikaista työntekijää.

– Ekstraajia palkataan aina tarpeen mukaan. Toivottavasti jatkossa voimme rekrytoida lisää vakituista henkilökuntaa.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset