Annikki Lotvosen kouluttamille ravintola- ja cateringalan opiskelijoille on löytynyt hyvin töitä valmistumisen jälkeen. Annikki Lotvosen kouluttamille ravintola- ja cateringalan opiskelijoille on löytynyt hyvin töitä valmistumisen jälkeen.

Ravintola- ja cateringalan ammattilaisista huutava pula – mihin katosivat opiskelijat?

Jari Riekki

Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Muhoksen yksikössä oli kevään yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 108 aloituspaikkaa ensi syksynä alkaviin perustutkintoihin.

Viikko sitten tiistaina päättyneessä yhteishaussa Muhoksen yksikköön pyrki kaikkiaan 400 hakijaa, joista 112 nimesi Muhoksen ykköstoiveekseen.

Kaikkein suosituin oli maatalousala, johon haki kaikkiaan 129 hakijaa. Heistä viisi hakee ylioppilaspohjaiselle linjalle ja loput peruskoulupohjaiselle.

Opiskelupaikka maatalousalalle saattaa olla tiukassa, sillä aloituspaikkoja on 40 ja ensisijaisia hakijoita 44.

Metsäalakin vetää Muhoksen yksikössä erittäin hyvin, sillä hakijoita oli kaikkiaan 138, joista 37 nimesi Muhoksen metsäopetuksen ykköstoiveekseen. Aloituspaikkoja alalle on varattuna 26.

Autoalalle on myös kohtalaista vetovoimaa. Autoalan perustutkintoa olisi Muhoksella valmis opiskelemaan 110 hakijaa, joista 27 nimesi kohteen ykköstoiveekseen. Aloituspaikkoja on tarjolla 28.

Ravintola- ja cateringalaa Muhoksen yksikössä opettava Annikki Lotvonen harmittelee alan heikkoa vetovoimaa, sillä valmistuville on töitä runsaasti tarjolla.

– Alalla on huutava pula kokeista ja tarjoilijoista. Silti meillä viime syksynä aloitti vain viisi opiskelijaa.

Ala ei vedä nuoria opiskelemaan oikein missään päin Suomea. Kaikista alan aloituspaikoista löytyi ensisijainen hakija vain puoleen paikoista.

Lue lisää tiistain 19.3.2019 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset