Martti Kiviharju esitteli maassa olevia raahausjälkiä. Martti Kiviharju esitteli maassa olevia raahausjälkiä.

Repokankaan uimapaikka ilkivallan kohteena

Aino Puhakka

Tervareitti kertoi kesän alussa Matkajärven kalastuspaikkaa kohdanneesta ilkivallasta. Nyt pahanteon kohteeksi on joutunut Repokankaan uimapaikka Itä-Muhoksella.

Uimapaikan käymäläkoppi oli maanantaina tai maanantain ja tiistain välisenä yönä irrotettu paikaltaan, raahattu rantakalliolle ja heitetty veteen. Asian huomasi tiistaina Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Martti Kiviharju, joka oli ollut tarkastuskäynnillä rannalla.

Uudet näytteet vedestä

Keskiviikkona käymälä oli jo entisellä paikallaan rannalla. Kyläyhdistyksen sihteeri Veli-Pekka Honkanen puhdisti vessan ja kiinnitti sen paikalleen uusilla teräsvaijereilla.

Repokankaan uimaranta sai vastattain todella hyvät tulokset uimaveden tarkastuksen yhteydessä. Nyt vedestä pitää ottaa uudet näytteet. Noin kahdensadan euron arvoinen toimenpide verottaa kyläyhdistyksen varoja.

Uimaranta on suljettuna ainakin vielä ensi viikon. Uudet testitulokset määrittävät, kuinka kauan vesi on vielä uimakelvotonta.

Lisää valvontaa

Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus. Tapaus täyttänee ainakin ympäristörikoksen määritelmän.

Ilkivaltaan vastataan nyt kameravalvonnalla. Kiviharjun mukaan tapahtuneen takia paikalla tullaan myös käymään tiheämpään.

Miehet kannustavat kaikkia asiasta tietäviä kertomaan vinkkejä tekijöistä. Vihjeet voi antaa kyläyhdistykselle tai suoraan poliisille.

Lue lisää perjantain 28.7. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset