Säräisniemelle on saatu uusi yrittäjä hoitamaan matkailuvaunupalvelua. Säräisniemelle on saatu uusi yrittäjä hoitamaan matkailuvaunupalvelua.

Säräisniemen vaunualue uudelle yrittäjälle

Jari Riekki

Säräisniemellä sijaitsevalle matkailuvaunualue SF-Caravan Ruununhelmelle on löytynyt uusi yrittäjä.

Aikaisemmin Perheyhtiöt Paakkareiden hoidossa olleen matkailuvaunualueen toiminnasta on vastannut toukokuun alusta lähtien Montta Active Camping, joka pyörittää myös Muhoksella Montan leirintäaluetta.

– Otamme tällä hetkellä alueelle vain kausipaikkalaisia, joita onkin jo nelisenkymmentä vaunua, kertoo yrittäjä Pekka Metsola.

Vaalan kunnanhallitus päätti huhtikuun lopulla purkaa matkailuvaunualueen vuokrasopimuksen. Vuokrasopimus purettiin Perheyhtiöt Paakkareiden aloitteesta perusteena ravintola-leipomorakennuksen myynti ja vaunualueen vuokralaisten määräaikaisuuden päättyminen.

Pekka Metsola kertoo, että Montta Active Camping on jo jonkin aikaa etsinyt Oulujärven alueelta toimintamahdollisuuksia. SF-Caravan Ruununhelmen vuokraaminen järjestyi lopulta nopealla aikataululla kunnan kanssa.

Vaunualueelle ei toistaiseksi koronaviruksen vuoksi oteta kuin kausipaikkalaisia, jotka usein ovat koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia kohtalaisen iäkkäitä karavaanareita.

Vuokrasopimukseen kuuluu maa-alueen lisäksi vaunualueen huolto- ja vastaanottorakennukset.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset