Heikki Halonen aikoo jatkaa skuuttausta Heikki Halonen aikoo jatkaa skuuttausta, mutta ei osaa sanoa, aikooko vielä joskus kisata lajin parissa. – Minun pitäisi seuraavaksi siirtyä yleiseen sarjaan. Yleisessä sarjassa on tosi kova taso, joten pitää sitten harkita. Tässä temppu nimeltä Kickless.

Skuuttaaminen vaatii kehon hallintaa ja uskallusta

Elina Jyrinki

Heikki Halonen potkuttelee ylös rampin harjalle, odottaa sopivaa hetkeä, hypähtää laudan päälle ja lähtee vauhtiin. Muutama potku, ylös vastakkaisen betonirampin harjanteelle ja ilmaan! Potkulauta ympäri edestakaisin ilmassa ja laskeutuminen takaisin maan pinnalle – sulavasti laudan päälle hypähtäen.

Ei näytä helpolta tempulta eikä olekaan sitä, ennen kuin on tehnyt satoja toistoja ja saanut niiden myötä tempun liikeradan tarkasti lihasmuistiin.

Temppupotkulautailu eli scoottaus, puhekielessä skuuttaus, on edelleen tykätty harrastus lasten ja nuorten piirissä. Harrastajat kiittävät kuntia skeittiparkeista ja erilaisista ramppipaikoista, sillä ilman niitä ei temppujen tekeminen onnistuisi.

Muhoslainen Heikki, 13, on yksi lajin harrastaja – tosiharrastaja, jos mitataan aikaa tunneissa, jotka hän sulan maan aikaan laudan päällä viettää. Umpikumiset renkaat kestävät keskimäärin kuukauden, kunnes ovat niin kuluneet, että ne on vaihdettava uusiin.

– Tähän minun skuuttiin on vaihdettu aika lailla kaikki osat jossain vaiheessa, Heikki toteaa.

Heikki Halonen on siinäkin mielessä aktiiviharrastaja, että hän seuraa skuuttauksen videoita netissä ja seuraa lajin kehittymistä. Innokkuus johti tänä kesänä niin pitkälle, että hän osallistui muutama viikko sitten Espoossa järjestettyyn FinScooter Summer Jam 2019 -kisaan, joka oli samalla lajin SM-tason kisa.

Lue lisää torstain 8.8. Tervareitistä.

Katso YouTubessa videotallenne FS Scoot SM alle 14v finaali, Heikki Halosen finaalitemput alkavat videon kohdassa 17:20

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset