Maahislaisten maailma on rakennettu kasvulaatikoihin Lokki-valmennuspajan pihalle. Joulukalenteri-idean mukaisesti sinne ilmestyy joka päivä jotain uutta. Tarinaa voi seurata myös Facebookissa. Maahislaisten maailma on rakennettu kasvulaatikoihin Lokki-valmennuspajan pihalle. Joulukalenteri-idean mukaisesti sinne ilmestyy joka päivä jotain uutta. Tarinaa voi seurata myös Facebookissa.

Somekaleterissa Metsälinnan tonttuja ja maahiskansaa

Marianne Ollikainen

Vaalalainen artesaani ja projektityöntekijä Marika Juka-Lämsä julkaisee jo kolmatta kertaa Facebookissa joulukalenteria. Tällä kertaa seikkaillaan kahdessa eri maailmassa, sillä Lokki-valmennuspajan edustalla kasvaa maahismaailma ja Juka-Lämsän omassa kotipiirissä Metsälinnan tonttujen joulu.

Juka-Lämsä arvelee pilke silmäkulmassa, että näyttäisi siltä kuin ihmisten hylkäämät tontut olisivat muuttaneet hänen ympäristöönsä.

– Tämä maahisten joulumaa Lokki-pajan pihalla on avoin kaikille. Tätä voi tulla katselemaan, tänne voi tuoda tai täältä voi jopa hakea joulukoristeita. Toivomme, että tämä joulumaa eläisi ihmisen mukana. Kierrätysidean mukaisesti joulutarvikkeita voi hakea tai tuoda tähän lisää.

Hän esittelee maahisten pientä joulumaailmaa, jossa Nelli-tonttu on kiikkumassa, minimalistiset pienet vaatteet pyykkinarulla kuivussa, pienet leivonnaiset odottavat lautasella ja oksiin on ripustettu hyvän mielen pusseja.

Metsälinna on puolestaan Juka-Lämsän kotitilan nimi. Ensimmäinen Metsälinnaan muuttanut tonttu ostettiin kesällä, mutta sen jälkeen niitä alkoi kertyä lisää kuin itsestään..

– Haluan näillä satujen ja fantasioiden maailmalla osoittaa, että aina ei tarvitse rakentaa suurta tai kallista. Kun ihmisellä on tarve tuottaa toiselle hyvää mieltä, niin pienikin huomioiminen riittää.

Juka-Lämsä myöntää, että kertomusten maailmasta on jo niin paljon kirjallista aineistoa, että mielessä on käynyt kirjan julkaiseminen.

– Katsotaan nyt, löytyisikö sille kustantaja, hän pohtii.

Lue lisää Tervareitistä 21.12.2018

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset