Toriapahtumalla haluttiin muistuttaa Toriapahtumalla haluttiin muistuttaa, että jokainen sukupolvi on arvokas ja meidän tulisi pitää huolta ja kuulla toinen toisistamme ikään katsomatta. Suuret sukupolvet olivat hyvin edustettuina. Yhteisjumppa sai muutamat yleisössä mukaan.

Sukupolvet kohtaa -toritapahtumaan odotettiin enemmän lapsia

Elina Jyrinki

Muhoksella lauantaina järjestetty Sukupolvet kohtaa -tapahtuma oli onnistunut siltä osin, että kolmetuntinen ohjelma kiinnosti isoa mummo- ja pappaikäjoukkoa. Torilla laulaa luikautettiin yhdessä ikivihreitä hanurin säestämänä ja tavattiin tuttuja.

Muhoksen vanhus- ja vammaisjärjestön järjestämän tapahtuman idea oli, että torilla olisivat kohdanneet eri-ikäiset sukupolvet. Niin kutsutun Millenium-sukupolven ja sitä nuorempien edustusta odotettiin enemmän mukaan.

– Ensi vuonna pitää miettiä tarkemmin, miten saisimme lapset ja lapsiperheet houkuteltua mukaan. Lapsille pitää olla jotain puuhaa, tuumi Muhoksen Eläkeläisten edustajana niin tapahtumassa kuin järjestäjäneuvostossa oleva Helena Pohjola.

Pohjolan omat lapsenlapset, kuusivuotias Pyry ja kolmevuotias Joel, kulkivat mummun mukana torin tohinassa ja olivat rohkeasti mukana vetämässä yhteisjumppaa koko yleisölle torilavan edessä. Pohjola toteaa, että lapsenlapset ovat suuri rikkaus elämässä.

– Viimeksi pelasimme pihalla jumppapallolla jalkapalloa, muistatteko pojat? mummu kysyy ja pojat nyökkäävät innokkaasti mummun jaloissa hyörien.

– Sain elää omaa lapsuuttani kolmen sukupolven kanssa yhdessä. Kun perheeni muutti Karjalasta Tyrnävälle, meidät sijoitettiin koko lauma yhteen taloon: isä, äiti, minä ja kolme siskoani, kolme setääni, yksi tätini ja isomummuni.

– Minä olin sellainen mummun tyttö. Nukuinkin hänen vieressä, hetekassa, joka vedettiin yöksi esiin isomummun sängyn alta. Ei ollut paljoa tilaa, mutta hyvin mahduttiin elämään. Ja pirtin pöytä oli pitkä! Helena Pohjola toteaa.

Hän muistelee lämmöllä sitä, kun isomummu oli kotona häntä vastassa koulupäivän jälkeen. Hänelle saattoi heti kertoa, miten päivä ja koulumatka olivat sujuneet.

– Nykyperheet eivät saa enää sellaista rikkautta kokea, kun sukupolvet eivät enää asu saman katon alla.

Lue lisää 7.8. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset